Ublažite stres čajem od đumbira!

dumbir-sok-caj-limun2

Rezultati najnovijeg istraživanja su pokazali kako već i samo mirisanje đumbirovog čaja može poboljšati raspoloženje te smanjiti stres. Napitak spravljen od ovog začina je odličan za probavu jer olakšava apsorpciju hrane!

Želučana kiselina je presudna za ljudsku probavu. Međutim, kad je organizam pod stresom - njezina se proizvodnja može smanjiti. Stoga je topla voda s kriškom limuna i sjeckanim đumbirom odličan izbor za stimuliranje probave.

kĐumbir sadrži moćan antioksidans – gingerol - koji može očistiti štetne kemikalije koje proizvodi naš organizam kad smo zabrinuti. Stoga ovaj začin može pomoći i kod psihološkog stresa.

Porijeklom iz Azije, đumbir se naveliko koristi u azijskoj i posebice indijskoj kuhinji, te u zapadnoj Africi i zemljama karipskog otočja. Iako se smatra kako sadrži analgetička, antipiretička, antibakterijska i svojstva sedativa, brojne su studije potvrdile učinkovitost đumbira u liječenju mučnine uzrokovane kemoterapijom, morskom bolešću, jutarnje mučnine i proljeva.

Ova ljekovita biljka vašem će organizmu donijeti niz prednosti. Otkrijte ih ovdje!

 

K. R.

 Prati nas na Viber Public Chatu!