5 iznenađujućih znakova prevare!

sampanjac, ljubomora, pice, alkohol, par, ljubavni trokut

Svi su uvjereni kako mogu prepoznati varalicu izdaleka. Preljubnici, napokon, imaju iste karakteristike, zar ne? Oči koje "snimaju" uokolo, tajni telefonski razgovori i poruke…da je barem tako jednostavno!

Ipak, studije su pokazale kako osobe koje se u vezi ne pridržavaju vjernosti imaju neke zajedničke osobine! 

PrevaraNaravno, ovo ne znači da automatski trebate prekinuti svaku vezu ili partnera odmah optužiti za "šaranje", nego jednostavno malo bolje pogledati oko sebe!

1. Ne plaća račune na vrijeme

Istraživanja tvrde kako je nepouzdanost i nemar dio osobine zvane  "nesavjesnost" a to je bitna odrednica nevjere. Čak i ima smisla! Osoba koja ne mari do vlastitih odgovornosti, vjerojatno ima isti stav i prema vlastitoj vezi. 

2. Dobri Samaritanac

Ako vaš partner redovito volontira, udjeli novac siromašnima i raznim udrugama, budite oprezni!  Studija objavljena u časopisu Journal of Applied Psychology pozabavila se upravo ovom karakteristikom. Naime, dokazano je kako su osobe koje imaju zamućeno shvaćanje ispravnog i pogrešnog (kao što je slučaj s nevjerom), sklone sebe smatrati individualcima s najvišim moralnim standardima.

3. Više nego pristojna primanja 

Istraživanje objavljeno u časopisu Journal of Marital and Family Therapy pokazalo je kako su ljudi koji zarađuju više skloniji prevari nego oni s nižim prihodima. No, razlog njihove prevare ne leži u činjenici da imaju više novca za trošiti na ljubavnika ili ljubavnicu. Stručnjaci tvrde kako su osobe s nižim prihodima ujedno i one koje su ovisne u vezi, te su samim time manje skloni riskirati i uništiti svoju vezu. 

Prevara4. Tko viče, taj i vara

Iako ljutnja i vika naizgled nemaju ništa zajedničko s prevarom, jedna australska studija dokazala je kako nevjerni partneri iskazuju iste karakteristike kao i nasilni partneri. Osobe koje su sklone fizičkim i verbalnim ispadima, jednostavno su sklonije i prevari.

5. Sliku svoju ljubim!

Barem ova značajka preljubnika nije pretjerano iznenađenje! Studije su potvrdile kako osobe koje varaju svoje partnere krasi još jedna, ne tako divna, osobina - narcisoidnost. Takve su osobe najčešće toliko zaljubljene same u sebe i "svoje kvalitete", da su rijetko svjesne učinka koje njihovi postupci imaju na partnera.
 
D. Šorgić

 

 Prati nas na Viber Public Chatu!