5 navika sretnih parova

par 1sretan poljubac

Postoji milijun načina da održite vezu svježom i zanimljivom. Učite od parova koji i nakon niza godina provedenih zajedno i dalje izmjenjuju zaljubljene poglede. Kako im uspijeva?

Navika 1 – Oni nisu sijamski blizanci
Iako na početku veze želite što više vremena provoditi s partnerom, ako se nastavite tako ponašati, vaše osobne potrebe mogu doći u opasnost. Odreknete li se svoje osobnosti, ostat će vam osjećaj kao da se gušite. Tako bi nove frustracije mogli početi iskaljivati na partneru.

Uvijek odvojite vrijeme samo za sebe. Bilo da ćete ga provesti sa svojim prijateljima ili otići na novi tečaj, napravite ono što vas veseli. Ne samo da ćete biti zadovoljniji, nego će takav stav donijeti osvježenje i vašoj vezi.

par sretan odmorNavika 2 – Rituali koji su samo njihovi
Serije srijedom uz kokice iz mikrovalne ili odlazak u večernju šetnju! O čemu god se radilo, rituali koji su samo vaši stvaraju osjećaj povezanosti. Radite nešto sami s partnerom i posvećujete se jedno drugome van uobičajenih stresova i obveza. Dobar recept za dugu vezu!

Navika 3 – Ništa nije sto posto sigurno
Pametni parovi znaju razlikovati sigurnost koju pruža duga i stabilna veza, od nemarnosti u koju ponekad upadamo. Kada u vezi nestane uzbuđenje i tajnovitost, i zajednička budućnost dolazi u pitanje. U takvim situacijama partneri su skloni uzbuđenje potražiti na drugim mjestima.  Nemojte prelaziti granicu dobrog ukusa ni pristojnosti, i uvijek pokažite partneru da cijenite sve što učini.

Navika 4 – Umijeće konstruktivnog svađanja
U svakoj vezi prije ili kasnije dođe do konflikta. No, i svađe mogu zbližiti par. Tajna je u tome da se treba usredotočiti na rješavanje problema, a ne na "tjeranje vode na svoj mlin". To što ste vi "pobijedili", a problem i dalje postoji, neće pomoći vezi. Šanse su da ćete se prije ili kasnije opet vratiti istim prepirkama. Pronađite zajednički kompromis. Tako se nitko neće osjećati kao gubitnik, a i puno je bolje iskreno reći što vam smeta nego provoditi vrijeme u besmislenim prepucavanjima.

Navika 5 – Sačuvajte dijete u sebi
Čak i ako radite jako odgovoran posao te se teško opuštate, s vremena na vrijeme pronađite dijete u sebi. Sretni parovi znaju biti neozbiljni i otkriti partneru stranu sebe koja nije opterećena svakodnevnim problemima. I zato se slobodno s vremena na vrijeme "otkačite" i izgubite u histeričnom smijanju bez konkretnog razloga.

D. Šorgić

 Prati nas na Viber Public Chatu!