5 stvari koje single cure mrze čuti!

zena-boks-ljutnja-ljut-vjezba-stres

Koja single cura se nije susrela s hrpom korisnih savjeta dobronamjernih ljudi o tome kako pronaći i zadržati (jednom zauvijek) savršenog muškarca... Ili barem muškarca.

Međutim ono što prijateljice, drage tete, bake, kume i ina rodbina pokušavaju u dobroj namjeri  reći, često u komunikaciji poprimi sasvim drugačiji oblik.

Donosimo listu 5 dobronamjernih savjeta koji uglavnom zvuče kao...pa, uvrede...

Solo vodeMožda se ne trudiš dovoljno jako!

Ovo zvuči kao osuda svih napora koje djevojka ulaže u veze. Umjesto toga, oni koji se smatraju pozvanima dati savjet trebaju potaknuti osobu da istraži vezu, do granica u kojima se osjeća udobno u svojoj koži. Ključno je da se osoba ne osjeća pod pritiskom kako mora naći nekoga ili je u suprotnom sve njena krivnja.

Stavi više šminke!

Ovaj "savjet uvredljiv je iz dva razloga". Kao prvo, sugerira kako je dovoljno nanijeti malo boje na obraze i gospodin Savršeni je tu, a drugo, cilja direktno na fizički izgled osobe. Žena se prezentira u skladu sa svojim stavovima o ljepoti i vrijednostima. Za neke će to biti glamurozni look, a za druge jednostavan, prirodni izgled. Svakoga privlači drugi tip osobe, tako da će se pokušaj glumljenja nekoga drugoga, na kraju obiti u glavu samoj djevojci.

 Vrati se natrag "na tržište"!

Ovakva izjava sugerira kako ne živite svoj život u punoj brzini. Ili ne posvećujete dovoljno vremena izlascima, chatovima, socijalnom životu... Single žene se, vjerovali ili ne, ne kriju u vlastitim ormarima u strahu od izvanjskog svijeta. Upravo suprotno, imaju svoj krug prijatelja, izlaze i zabavljaju se. Bilo kakva druga pretpostavka je smiješna!

 Preizbirljiva si!

Ovo znači da je djevojka došla do one točke svog ljubavnog života gdje više nije u mogućnosti birati. Ili, recimo to i ovako, "diskriminirati" muškarce po bilo kojoj osnovi. Stoga ovakav savjet šalje poruku da je pješčani sat iscurio, vremena više nema, pa je najbolje to prihvatiti i odabrati što god se nudi. Po principu bolje i u lošem društvu, nego sam.

PrijateljiceBudi malo umjerenija!

Postavljate previše pitanja! Plašite ljude! Nudite savjete i mišljenja i kada nisu traženi! Ukratko, previše ste "vi"! Ako tome dodate i poduži single staž, ovakav savjet govori kako trebate "stišati" svoju osobnost, jer jedino tako možete privući drugu osobu. Naravno, nitko ne može toliko dugo odglumiti osobnost, i zašto izigravati nešto što niste! Veza temeljena na prigušivanju vlastite osobnosti, samo je vulkan koji će prije ili poslije eruptirati.

Budite svoji, sretni, veseli i nasmiješeni. Sa svim svojim manama i sa svim svojim vrlinama! Posebni ste, i vjerujte, postoji netko tko će to znati cijeniti.

D. Š.

 Prati nas na Viber Public Chatu!