Bosiljak liječi upalu uzrokovanu artritisom

Bosiljak 2

Bosiljak se tek nedavno pokazao kao odlično sredstvo koje pomaže saniranju otekilna i liječenju upala uzrokovanih artritisom.

Kod oboljelih je osoba, koje su sudjelovale u istraživanju, ova moćna biljka smanjila spomenute simptome za nevjerojatnih 73 posto.
"Ovo otkriće je zaista sjajno! U narednom ćemo periodu promatrati učinke bosiljka kako bismo ustanovili aktivne sastojke koji bismo mogli ukomponirati u lijekove. Otkriće bi trebalo potaknuti ljude da konzumiraju više svježeg bosiljka", napomenuli su britanski istraživači.

bosiljakBosiljak, poput protuupalnih lijekova, aktivira isti enzim -  uključujući ibuprofen i tilenol. Ipak budite na oprezu! Nedavno je istraživanje pokazalo kako pretjerana konzumacija tilenola uzrokuje probleme s jetrom.

Imali vi artritis ili ne, činjenica jest da bosiljak sadrži brojna blagotvorna svojstva, poput većine biljaka. Problem je u tome što ih većina osoba ne jede u dovoljnoj količini da bi ona mogla pokazati te svoje ljekovite moći.

Bosiljak ima antibakterijska svojstva te štiti od patogena, čak i kod osoba koje su postale otporne na antibiotike. Bosiljak štiti od slobodnih radikala te štiti vaše stanice i kromosome od oštećenja uzrokovanih zračenjem (čak i od zračenja koje uzrokuju mobiteli).

Bosiljak možete dodati svojoj prehrani na vrlo jednostavan način. Skuhajte finu juhicu ili umak za tjesteninu uz dodatak rajčice.

 

K. Ramić

 Prati nas na Viber Public Chatu!