Formula za dug život? Oženite VSS ženu!

diploma, studentica

Švedski istraživači pronašli su savršenu formulu za dug život. Sve što trebate napraviti jest – oženiti visoko obrazovanu ženu!

Ne, nije poanta u tome da će vas ona znati spasiti kada vas pogodi infarkt ili izvesti Heimlichov zahvat za peticu.

“Žene tradicionalno preuzimaju odgovornost za dom i kao posljedica toga, njihovo obrazovanje može biti važnije za životni stil obitelji nego obrazovanje muškaraca, na primjer, kada su pitanju prehrambene navike”, tvrde čelnici studije.

studenticaPretpostavka je kako visoko obrazovane žene lakše mogu doći do informacija o zdravlju i razlučiti koje navike mogu primijeniti u svom kućanstvu.

Istraživanje se temeljilo na 1.5 milijuna zaposlenih žena i muškaraca između 30. i 59. godine. Svi su živjeli s partnerima a uzet je u obzir uzrok smrti onih koji su umrli između 1991. i 2003. godine.

Stopa smrtnosti bila je viša kod niže obrazovanih ljudi i kod onih koji su zarađivali manje novca. Muškarci koji su završili samo srednju školu imali su 1.1 puta veće šanse za ranijom smrću nego oni koji su diplomirali na fakultetu.

Iznenađujuće, obrazovanje supruge bilo je još važnije. Muškarci koji su živjeli sa suprugom koja nije završila ni srednju školu imali su 1.25 puta veće šanse da se presele dva metra pod zemlju nego oni koji su živjeli sa ženama koje su ostvarile fakultetsko obrazovanje. Muškarci, pametu u glavu i birajte pomno! Možda ćete time spasiti i svoj-goli život.

K. Horvat

 Prati nas na Viber Public Chatu!