Koji je vaš stil flerta?

par zavodenje

Bez flerta nema ni započinjanja veze. On predstavlja prvi korak koji poduzima, često nesvjesno. Znate li koji je vaš stil flerta?

Američki su stručnjaci ustanovili pet osnovnih stilova flerta. Saznajte koji je vaš i što on govori o vama. Jednako tako, malim promjenama možete poboljšati svoju "ljubavnu komunikaciju" i pospješiti uspjeh kod suprotnog spola.

Tjelesni, iskreni i zaigrani stil flerta povezani su s većim uspjehom kod upecavanja partnera, tvrdi Jeffrey Hall, profesor komunikologije Sveučilišta u Kansasu. Ako tražite duboku i smislenu vezu, s emocionalnom povezanošću i kemijom, tada je vaš stil tjelesni i iskreni.

"U nekoj je mjeri rani dio razvijanja veze važan za uspjeh dugih veza, uključujući i brakove", smatra Hall.

5 stila flerta

Nakon što je anketirao preko 5000 osoba o njihovim tehnikama flerta i zavođenja, Hall je grupirao stilove u pet osnovnih kategorija.

Tjelesni flert

Ovaj stil uključuje komunikaciju seksualne zainteresiranosti za potencijalnog partnera. U najviše je slučajeva tjelesni stil flerta brže rezultirao vezom, a partneri su imali više kemije, ali i emocionalne povezanosti.

Tradicionalni flert

U ovom su slučaju muškarci preuzeli inicijativu i prvi prišli damama, koje su ostale pasivne. Osobe koje zavode na ovaj način su u pravilu introvertirane. Muškarci koji su se odlučili za ovu tehniku obično su otprije znali damu kojoj su odlučili prići.

Pristojni flert

Kod ove metode u prvi plan dolazi pristojnost i naglašeni su maniri. Sve je zapakirano pažljivim i opreznim načinom davanja do znanja kako se za vas netko interesira.

Iskreni flert

Ovaj stil podrazumijeva komuniciranje iskrenog interesa i želje za uspostavljanjem jake emocionalne povezanosti. Žene su uglavnom bile češći akteri ove kategorije.

Zaigrani flert

Osobe koje su zavodile koristeći ovaj stil imale su najmanje šanse za pravom, značajnom vezom. Često su sami sebi htjeli podići samopouzdanje, a ne pronaći partnera.

"Način na koji komunicirate privlačnost govori o izazovima s kojima ste se susreli u prošlosti. Srećom, ova spoznaja može ljudima pomoći da izbjegnu iste greške i uspiju u udvaranju", savjetovao je Hall.

Ako niste sigurni u koju kategoriju spadate, riješite ovaj kviz: Koji je vaš stil flerta?

K. Horvat

 Prati nas na Viber Public Chatu!