Mora li on napraviti prvi korak?

zena, zavodenje, vino, flert

Kada je riječ o flertu, žene su otvorenije. One vole izazivati, zavoditi, navlačiti. Njima je to više sport i razonoda, nego nešto što bi trebalo dovesti do stvarnog cilja. Upravo zato, kada lov treba sprovesti do kraja... E, tu su manje od makova zrna!

Nema te žene koju barem jednom nije obuzela jaka želja da se baci oko vrata frajeru koji se nikako ne može odlučiti na akciju. Ipak, samo su rijetke to zaista i napravile.

Flert, a ne ljubav

Istina je da ima žena koje prve pristupe muškarcu, ali one su više iznimka nego pravilo. Tradicionalno društvo nalaže kako žene trebaju čekati svog udvarača, ma koliko god njemu trebalo da se sabere i učini nešto.

par u zagrljajuPrema istraživanjima, žene se lakše odlučuju na prvi korak kada nisu osjećaji u igri, primjerice kada spaze muškarca prvi put na nekoj zabavi. Ukoliko je zaljubljena, ona će uzeti stvar u svoje ruke samo ako je sigurna da su joj osjećaji uzvraćeni. Pomno će proanalizirati svog odabranika, odvagnuti pluseve i minuseve, tri puta se predomisliti što on zapravo misli o njoj i na kraju se odlučiti za prvotnu namjeru. U protivnom bi samo čekala, čekala i čekala. Uspoređujući ih s muškarcima, žene se odlučuju za prvi korak samo ako znaju da sigurno neće biti odbijene.

Činjenica je da nova seksualna očekivanja žena povećavaju psihološki pristisak na muškarace. Što se više žena koristi seksualnim adutima pri zavođenju, to su muškarci zbunjeniji i u većoj panici: u pitanje se dovodi njihova uloga osvajača, uloga alfa mužjaka. Također, ako su žene te koje prve pristupe, onda muškarci gube kontrolu. U podređenom su položaju, dakle ranjivi.

Razmislite što želite postići ako mu prve priđete. Također odvagnite je li on tip igrača kojem će imponirati vaše proaktivno ponašanje ili je sramežljivi mladac kojeg bi taj potez mogao uplašiti.

K. Horvat

 Prati nas na Viber Public Chatu!