Muškarci prvi kažu "volim te"!

Par, srce, zaljubljenost

Muškarcima u prosjeku treba sedam mjeseci kako bi skupili hrabrost i izjavili ljubav partnericama. Ženama za isti čin treba oko osam mjeseci, pokazalo je najnovije istraživanje časopisa The Sunday Telegraph.

IzlazakStudija, koja se bavila razotkrivanjem najvećih mitova o vezama, također je utvrdila da su osobe starije od 55 godina najaktivnije i najviše sklone eksperimentima od svih dobnih skupina.

Tijekom istraživanja anketirano je oko 2,000 muškaraca i žena svih dobnih skupina,. Rezultati su pokazali da mnogi stereotipi o vezama i ulogama spolova i nisu toliko točni.

Primjerice, iako žene lakše i brže pokazuju emocije, muškarci su jednako osjetljivi – ponekad čak i više nego njihove partnerice.  Studija govori u prilog prijašnjim istraživanjima koja tvrde da se muškarci češće zaljubljuju nego žene, i da su skloniji biti "oboreni s nogu".  Objašnjenje je vrlo jednostavno - žene ranije sazrijevaju i realnije su od muškaraca.

Stoga, kada muškarac kaže "volim te", to može biti samo jedan od načina nošenja sa kompleksnim, teškim emocijama koje zapravo ne razumije. Kada žena izjavi ljubav, obično se radi o ozbiljnim osjećajima.

ParStudija je pokazala kako gotovo dvije trećina ispitanika starijih od 55 godina partnere pronalazi preko interneta. Ovo je pomalo iznenađujuće, jer se do sada smatralo kako ta dobna skupina ne samo da ne izlazi, već i nije upoznata s modernom tehnologijom. Usporedbe radi, samo jedna petina osoba starih između 18 i 24 godine potencijalne partnere pronalazi putem internetskih stranica. 

Starije osobe prihvatile su internet kao sredstvo pronalaska partnera jer im pomaže u svladavanju nekih osnovnih problema, primjerice gdje izaći. Također, internetsko upoznavanje odvija se u privatnosti, na način koji njima odgovara, i tako doista mogu dobro upoznati nekoga prije fizičkog upoznavanja.

Studija se bavila i nekim drugim općeprihvaćenim stavovima. Mislite kako muškarci više gledaju izgled prilikom odabira partnerice? Pogrešno! Čak 91 posto muškaraca prilikom odabira partnerice prednost daju dobrom smislu za humor. Ipak, 85 posto ih se i dalje izjasnilo za atraktivan izgled.

FlertS druge strane, neki stereotipi su potvrđeni ovim istraživanjem. Primjerice, polovica muških ispitanika potvrdila je kako sa ženama izlazi radi seksa, dok to isto čini samo jedna petina žena. No, gotovo četiri petine žena izlaze da bi pronašle dugotrajnu i stabilnu vezu, u usporedbi s dvije trećine muškaraca koji čine isto.

Evo još nekoliko podataka o muško-ženskim pogledima na vezu! Jedna petina muškaraca nema ništa protiv seksa na prvom spoju, a 28 posto žena seks ostavlja za peti izlazak ili kasnije. Muškarci za dobnu razliku biraju pet godina mlađe partnerice, a žene vole da su partneri do 5 godina stariji.

D. Šorgić

 Prati nas na Viber Public Chatu!