Najteže je reći "oprosti"!

par isprika iznenađenje

Zaboravili ste godišnjicu braka? Popili malo više prošli vikend? Uvrijedili bližnje? Znate što trebate napraviti, ali jednostavno to ne možete izgovoriti? Niste jedini!

Čak i kada ste svjesni svog postupka, ispričati se dragoj osobi, užasno je teško. No, ukoliko ste skupili hrabrost i spremni ste za ispriku, evo par savjeta kako biste to učinili što uspješnije:         

Poniznost je poželjna
Ako se, nakon nemilog događaja u kojem ste vi bili glavni akter, iskreno ne ispričate, imate problem. Iako ponizna isprika može razoružati osobu koju ste uvrijedili, pripazite! Ona se povezuje direktno s vašim prijašnjim ponašanjem.

Primjerice, ako ste umjesto na večeru s partnerom otišli s prijateljima van, vjerojatno vas čeka par dana pokore. No ako već treći ili četvrti put izvodite takvu 'nepodopštinu' pripremite se na ozbiljnu svađu.

zaljubljeni parŠutnja ili neiskrenost?
Ako ne namjeravate biti iskreni, radije šutite! Reći 'oprosti' samo zato da završite s time, nije dobro rješenje. Isprike tipa: "Ne vidim što je loše u tome da sam se nabacivao tvojoj prijateljici, no ako će ti biti bolje, žao mi je", dovest će vas u još neugodniji položaj.

Jedini način na koji ćete očuvati svoju vezu jest da objasnite partneru da ste doista svjesni svoje pogreške. Priznajte da vam je žao, i mislite to!

Cvijeće umjesto riječi
Cvijeće je uobičajeni način da se izvučete iz "kaše" u koju ste se sami uvalili! No danas je taj "trik" postao pomalo ofucan. Buket se može kupiti u svakoj, malo većoj trgovini, tako da ova ideja možda i ne upali. Ako je pogreška koju ste napravili velika, a ne odustajete od tradicionalnog buketa, potrudite se da njegova veličina (i cijena) prikladno govore koliko vam je doista žao.

Što se tiče poruka koje prate cvijeće, najbolje je da ih skratite na minimum. "Žao mi je" ili "volim te", sasvim je dostatno, a cvijeće uvijek možete poslati i bez poruka.

Evo još jednog zgodnog načina isprike. Učinite nešto što će vašem partneru pomoći i  olakšati život. Dok nje ili njega nema doma, očistite stan ili operite suđe.  Budite inovativni i iskreni, ako ne želite vezu dovesti kraju, i naravno, pripazite da do ishitrenih izjava što rjeđe dođe.

D. Šorgić

 Prati nas na Viber Public Chatu!