Ne morate imati baš sve zajedničko!

par-sreca-ljubav-brak7

Ako pogledate neke od parova koji su u uspješnoj vezi i sve nesuglasice svladavaju s lakoćom, možda ćete se začuditi kada saznate koliko zapravo malo, naizgled, oni imaju zajedničko.

Naravno, zabavno je zajedno citirati omiljeni film, ili raspravljati o najdražem književniku i navijati za istu sportsku momčad. No, iskreno, brojne prekrasne veze temelje se na različitostima. Zapravo – sile privlačnosti su toliko sofisticirane, da se osoba uvijek treba oslanjati na svoja osjetila – a ne na tuši izgled – pri odluci o tome tko ostaje, a tko odlazi.

Suprotnosti se privlačeDonosimo popis "poželjnih" razlika među partnerima koje, za razliku od osnova bontona, ne moraju značiti prekid veze!

1. Ukus u glazbi

Ako ste jedna od onih osoba kojima je glazbeni ukus pitanje vlastite vrijednosti, ovu razliku će vam vjerojatno biti teže prihvatiti. Vaš partner nikada nije čuo za vašeg omiljenog izvođača ili jednostavno "ne razumije" dubinu određene vrste glazbe?  Bez brige, za razliku od prirođene empatije ili ljubaznosti, glazbeni ukus se može "popraviti" i oblikovati – ali i dijeliti.Tko zna, možda i vi proširite vidike i shvatite kako su neke stvari, parpavo, prilično dobre.

2. Ukus u prijateljima

Da, pomaže ako imate zajedničke prijatelje, ili barem sličan ukus po pitanju osobnosti. No sama činjenica kako nemate previše zajedničkih tema s njegovim ili njenim prijateljima, ne mora odmah značiti kako niste jedno za drugo. To su prijatelji vašeg partnera, pa vi i ne morate biti u bratskim odnosima s njima - dovoljno je biti korektan i pristojan. Uostalom, nikad ne recite nikad - možda vam se s vremenom zavuku pod kožu.

Financije3. Navike štednje i trošenja

Svatko je navikao raspolagati sa svojim novcima na određeni način – neki više vole štedjeti, dok drugi troše i ono što imaju i ono što nemaju. Problem bi mogao nastati kada se takve dvije osobe prepoznaju kao životni partneri. Studije pokazuju kako se, zapravo, upravo ovakvi tipovi – štediše i potrošači – privlače. Ovo je još jedna potvrda pravila kako se suprotnosti privlače, i nikako ne treba biti razlog za prekid. Vjerojatno ćete vi uz njega naučite štedjeti, a on uz vas tu i tamo nepromišljeno potrošiti. 

4. Stilske razlike

Sve vam se sviđa u vezi vašeg partnera – osim onoga što je na njemu; točnije, njegove odjeće. Iako ukus, odnosno neukus, u odijevanju ponekad može ukazivati na druge osobine, u najvećem broju slučajeva radi se o nedostatku prave perspektive za odjevne komade. Zato ste vi tu – da povremeno date konstruktivne kritike i predložite nešto što će biti oku, ako ne ugodno, onda barem ugodnije.

D.Š.

 Prati nas na Viber Public Chatu!