Objašnjavamo 4 najiritantnije muške navike

playstation, igrice, video igrice, par, knjiga

Ako ste ikada željeli zaviriti u glavu muškarca kako biste konačno saznali zašto se on ponaša tako kako se ponaša i zašto radi (često čudne) stvari koje on radi, niste jedini.

Žene su oduvijek zbunjivale čudne muške navike i konačno je došlo vrijeme da objasnimo neke od njih. Sastavili smo popis nekih od najiritantnijih i frustrirajućih muških ponašanja i ponudili neka od mogućih objašnjenja za njih. Ovog puta odlučili smo se za četiri navike.

Zašto ne zove?

Ovo je nešto što muči žene od kad postoje telefoni. Vi ste upoznali divnog muškarca i otišli s njim na piće ili večeru. Sve je išlo divno, oboje ste se fantastično zabavili, imali ste jaku kemiju… On vam kaže da će vas nazvati i vi čekate i čekate. Što se dogodilo? Zašto on ne zove? Postoji nekoliko razloga…

On nije zainteresiran: koliko god to boljelo, to je najočitije objašnjenje zbog čega vam se on ne javlja, iako se činio zainteresiranim i rekao je da će nazvati.

On je u stvari zauzet: neki muškarci flertuju s drugim ženama samo kako bi sebi napumpali ego i dokazali si da još uvijek mogu oboriti s nogu neku ljepoticu.

On se boji: neki muškarci su nesigurni oko toga je li večer dobro prošla, sviđa li vam se i je li uopće dovoljno dobar za vas. Zbilja postoje tako sramežljivi muškarci.

Pronašao je neku drugu: vidjeli ste se u nedjelju, a prošlo je već tjedan dana bez ikakvog glasa? Moguće je da je netko drugi uletio u priču.

Naprosto je jako zaposlen: ovo je moguće, ali nije vjerojatno. Svaki muškarac kada je zainteresiran za ženu naći će vremena da joj se javi.

On često kasni

Koliko puta ste čekali nekog tipa da dođe po vas ili da se nađe negdje s vama? Ili pak da dođe na vrijeme na ručak ili večeru, koju ste se vi izmučili pripremajući? To se događa češće nego što mislite (koliko god ženama trebalo dugo da se spreme). Glavni problem je što on, ako se ne radi o važnom poslovnom sastanku ili ako mu nije baš jako, jako stalo do vas, veoma ležerno shvaća pojam vremena i uzima vas pomalo zdravo za gotovo.

U pravilu kada se morate naći s nekim u 19 sati i treba vam 30 minuta da se spremite i još 30 minuta da dođete do dogovorene lokacije, logika diktira da biste trebali početi sa spremanjem u 18 sati. Muški znaju da je dogovor u 19 i taj im je broj u glavi, no neće baš voditi računa o svemu ostalom, pa će se često dogoditi da tek krenu u ono vrijeme kada ste se već trebali naći. Ili će si misliti – pa što ima veze ako se malo čeka s večerom neće ona propasti, može se jedino malo ohladiti…

Možda nema smisla i vas to živcira, ali tako funkcionira muški mozak. Dakako ima iznimki, kao što i ima žena koje kronično kasne.

Ovisnost o video igricama ili tekmama

Svaki muškarac ima neku svoju opsesiju – stripovi, tekme, utrke Formule ili pak veoma često video igrice… U stanju su buljiti satima u ekran, živcirajući se ako stvari ne idu onako kako bi oni htjeli. Naravno, postoje i žene koje vole sve te iste stvari, ali zaluđenost je daleko manja. Žene se mogu "otrgnuti“, dok većina muškaraca ne može. Za njih igranje video igrice ili gledanje tekme nije uludo potrošeno vrijeme, kao što se to nama često čini. To je nešto što ih interesira, nešto s čime si krate vrijeme i s čime se relaksiraju nakon napornog dana na poslu. Mi žene imamo svoja zadovoljstva, a oni svoja. Zato ga nemojte previše "piliti“ oko toga – osim ako naravno ne pređe u krajnost.

Sindrom praznog frižidera

Nenajavljeno ste mu banuli u stan i nekako došli i do frižidera – otvorite ga i vidite da nema gotovo ničega osim nekoliko ostataka hrane, pive, kečapa i nečega što je nekad bilo voće. Ako živi sam, njegov frižider će najvjerojatnije većinu vremena biti prazan. Oni ne jedu? Naravno da jedu i idu u kupovinu namirnica, ali ne kao žene.

Žene vole raditi zalihe, kupuju namirnice koje će im trebati kroz cijeli tjedan, dok će oni kupiti hranu samo kada su gladni. Pogledajte nekog singl muškarca u shoppingu idući put – velike su šanse da će on (osim ako ne kupuje po zadatku žene ili ako ne očekuje goste) u košarici imati samo nekoliko artikala – sve što mu je potrebno za obrok te večeri. Koliko god se mi mijenjali kroz godine uloga muškaraca i žena je još uvijek više-manje ostala ista po ovom pitanju – žene se brinu za hranu i namirnice u kući. Čast izuzecima...

Kako se kaže sto ljudi, sto ćudi. Pa tako niti svaki muškarac nije isti, no svi oni imaju svoje navike koje nas ponekad živciraju… Što vama najviše smeta kod vašeg partnera?

Izvor: Žena.hr

 Prati nas na Viber Public Chatu!