Osim za ljepotu i zavidnu liniju, morska je sol zaslužna i za dobro zdravlje!

sol

Morska sol je nezaobilazni sastojak mnogobrojnih preparata za uljepšavanje i mršavljenje, ona potiče rad metabolizma i izlučivanje štetnih tvari. Koje su još dobrobiti morske soli?

Morska sol sadrži oko osamdesetak različitih minerala, elemenata u tragovima, karbonata i sulfata, a prisutni su i kalcij, kalij, brom, natrij, mangan, magnezij, jod i željezo.

Koje sve probleme ublažava ili sprječava morska sol?

Jača imunološki sustav: Organizam je otporniji na gripu, alergije, viruse i ostale autoimune bolesti.

Za sjajnu kožu i vitku liniju: Minerali iz soli vežu se uz stanice kože, pa ona postaje sjajnija i baršunasta, a iz istih razloga, kupke s morskom soli potiču mršavljenje i dovode do uklanjanja ili smanjenja celulita te regeneriranja kožnog tkiva, zbog čega imaju i anticelulitni te anti-aging učinak.

Smiruje kožne bolesti: Ublažava suhu kožu i svrbež, ali će olakšati i ozbiljne bolesti kao što su psorijaza i ekcemi. Kupka od morske soli otvara pore, poboljšava cirkulaciju u koži i hidratizira tkivo.

Smiruje astmu: Morska sol je učinkovita i za smanjenje upala u dišnom sustavu. Usporava proizvodnju sluzi što olakšava disanje.

Za kontrolu dijabetesa: Morska sol može pomoći da se smanji potreba za inzulinom jer je dobra za održavanje odgovarajuće razine šećera u krvi.

Čuva kosti: Ako tijelu nedostaje soli i vode ono počinje 'vući' natrij iz kostiju što može dovesti do osteoporoze. Tako konzumiranjem puno vode i unošenjem morske soli u umjerenim količinama možete spriječiti razvoj ozbiljnijih bolesti.

A. A.  

Foto: Shutterstock

 Prati nas na Viber Public Chatu!