Ostavite ju nježno!

bol, prekid, knjiga, koncentracija

Postali ste svjesni svih nepremostivih problema u vezi i došli do zaključka: vrijeme je da prekinete s njom. Prije nego li joj slomite srce i ostavite uplakanu, pripremite se.

Postali ste svjesni svih nepremostivih problema  u vezi i došli do zaključka: vrijeme je da prekinete s njom. Prije nego li joj slomite srce i ostavite uplakanu, pripremite se. Budite taktični i studiozno pristupite situaciji kako bi njoj umanjili udarac i šok.

Pripremite se

Što god da kažete bit će proučavano, secirano i ponovljeno stotinu puta pred njenim prijateljicama, stoga pažljivo birajte riječi. Saberite misli, složite ih u ono što želite reći i zapamtite to. Probajte imaginarni razgovor u glavi i sjetite se svih načina na koje bi ona mogla reagirati.

prekidOdaberite pravo mjesto

Najbolje ćete proći na neutralnom mjestu koje ona neće dugo pamtiti kao "ovdje me konj ostavio" mjesto. Izbjegavajte klišeje poput kafića gdje "neće moći napraviti scenu". Tamo ne možete normalno popričati i raspraviti sve što mora biti rečeno. Pažljivo odaberite i vrijeme. Razgovor o prekidu ne traje pet minuta, nego zahtjeva duge analize tko je kriv, što je netko napravio ili nije smio napraviti.

Budite iskreni

Ako joj podvalite neku foru umjesto pravog razloga, ona će to shvatiti. Pomnim analiziranjem svake vaše riječi ubrzo će vam dati do znanja da je to što ste rekli jedna velika glupost. Doduše, ne morate biti brutalno iskreni i reći nešto poput "radije bi` umro nego živio s tobom". Bit će dovoljno da kažete kako niste jedno za drugo.

Nemojte nikoga kriviti

Ako nju okrivite za prekid, zauvijek ćete ostati u njenom sjećanju kao budala. Time nećete ništa riješiti. S druge strane, nemojte ni vi preuzeti krivnju za udaljavanje i reći joj da je "stvar u vama". Klonite se upiranja prstom i pažnju joj skrenite na to koliko ste se svađali ili na to da nemate ništa zajedničko.

Budite suosjećajni

Puno će biti teže osobi s kojom prekidate nego vama. Vjerojatno će joj prekid doći kao šok i jako boljeti. Stavite se na njeno mjesto i sagledajte situaciju iz njenog kuta. Nije joj lako, zar ne? Zagrlite ju, recite joj kako vam je draga, ali jednostavno nije dobro za oboje da se nastavite pretvarati.

Nemojte ju zvati

Jednom kada prekinete, nemojte ju zvati, slati SMS-ove, mailove ili izlaziti na ista mjesta. Dajte joj dovoljno vremena da vas zaboravi. Ako prekid nije prošao dobro, svaki put kada vas vidi će vam dati do znanja kakva ste budala. Ako pri tom bude imala veću publiku, bit će sretnija.

K. Horvat

 Prati nas na Viber Public Chatu!