Spirulina pomaže u liječenju anemije

Spirulina

Većina osoba nije upoznata s činjenicom da je alga spirulina izvrstan dodatak prehrani koji pomaže u sprječavanju anemije.

Istraživanje provedeno još 2002. godine dokazalo je brojna korisna svojstva spiruline: ona pomaže u liječenju alergija, anemije, karcinoma, otrova iz jetre, virusnih i kardiovaskularnih oboljenja, hiperglikemije, visokog kolesterola, imunodeficijencije i upalnih procesa.

prahZa razligu od drugih algi, stanična stijenka spiruline sadrži visoku koncentraciju mukopolisaharida koji se lako probavljaju, i složene glikoproteine koji su važni u izgradnji staničnih membrana. Primitivna hrana poput spiruline sadrži značajne nutritivne vrijednosti. Ona je također moćna hrana za cijeljenje tkiva. Odlična je podrška u liječenju hipoglikemije, dijabetesa, kroničnog umora i čireva. Izvrsna je za ojačavanje imunološkog sustava.

Spirulina i druge mikro alge su odličan lijek za većinu slučajeva anemije jer je vitamin B12 neophodan za izgradnju crvenih krvnih stanica. Međutim, slabokrvnost u većini slučajeva nije samo rezultat nedostatka vitamina B12. Čini se da velika količina klorofila, željeza, proteina i ostalih nutrijenata iz algi nadilaze anemiju.

Alga spirulina se posebno preporučuje za liječenje problema s vidom, menstrualnih tegoba i kožnih oboljenja.

Deset grama praha spiruline je dovoljna količina za pokrivanje čak pet dnevnih potreba za vitaminom B12, četiri dnevne potrebe za vitaminom A, 83 posto dnevnih potreba za željezom i 30 posto za vitaminom B2.

Spirulina je bogata amino kiselinama, klorofilom, B vitaminom, i drugim nutrijentima. Dokazano je kako ova alga podiže imunitet, pročišćava teške metale i štiti od mučnine nakon zračenja. Fitonutrijent iz spiruline pod nazivom fikocijanin dokazano potiče proizvodnju krvnih stanica.


K. Ramić

 Prati nas na Viber Public Chatu!