Sretno -šanse za pronalazak savršenog partnera su 1:285,000!

par-ljubav-sreca-zena-problem

Ljubav je moguće statistički izračunati. Barem tako tvrdi profesor Peter Backus, koji je izračunao vjerojatnost pronalaska savršenog partnera.

Backus, profesor matematike na sveučilištu Warwick, otkrio je matematičku pozadinu iza samačkog života utvrdivši kako su naše šanse za pronalazak savršenog partnera 1: 285,000.

Ove podatke Backus je, nakon trogodišnjeg samačkog života objavio u svojoj tezi zanimljivog imena -  "Zašto nemam djevojku".

LjubavNeuobičajena studija koristi poznatu matematičku formulu nazvanu Drakeova jednadžba, koja je prvi puta upotrijebljena u svrhu pronalaska izvanzemaljskog života.

Rezultati nisu nimalo obećavajući za samce. Tridesetogodišnji Backus otkrio je kako bi od 30 milijuna žena u Velikoj Britaniji, samo 26 odgovaralo njemu samome.  Ova obeshrabrujuća računica u obzir je uzela Single žene između 24 i 34 godine života, s Londonom kao mjestom prebivališta. Svi ovi kriteriji smanjili su Backusove šanse za upoznavanje žene snova. 

Inače, originalna Drakeova jednadžba, koja glasi: N = R* x Fp x Ne x Fi x Fc x L, pomogla je znanstveniku, profesoru Drakeu koji je ustvdrio kako u našoj glaksiji postoji  10,000 civilizacija.

Backus je jednostavno zamijenio prvotnu jednadžbu vlastitim kriterijima o idealnom spoju. Iako istraživanje može djelovati deprimirajuće na osobe koje su u potrazi za "savršenom" osobom, postoji i pozitivna strana istraživanja. Ako ste sami – vjerojatno nije vaša krivnja, kaže Backus.

D. Š.

 Prati nas na Viber Public Chatu!