Tanka je granica između flerta i prevare?

brak problemi

U prisutnosti žena atraktivnih muškarci se znaju ponašati kao djeca u trgovini igračaka. Posebno im se sviđa jedna jedina, ali i dalje su očarani svime oko sebe – gledaju na jednu stranu, drugu, svuda oko sebe.

FlertJednostavno si ne mogu pomoći i vizualno ne popratiti ljepotu ženskih oblika. No je li u redu diviti se drugoj ženi, ako ste u prisutnosti svoje odabranice? Časopis Men's Health proveo je anketu među muškarcima, u kojoj ih je pitao što misle o "skeniranju" drugih žena, kada je njihova partnerica s njima:

 • 53 posto je reklo kako će iskoristiti priliku, ukoliko se ona pojavi
 • 28 posto gledat će drugu ženu u iznimnim situacijama, ili ako nose naočale
 • 19 posto izjasnilo se protiv ove ideje, naime oni u prisutnosti svoje djevojke neće pogledati drugu ženu  

Naravno, i žene vole odmjeriti zgodnog muškarca - činjenica je kako oba spola to čine. Biološki smo programirani da tražimo prikladne partnere, a oči su jedno od "pomagala" pomoću kojih to radimo.

No, samo zato što gledate, ne znači da ćete i prevariti. Većina muškaraca i žena može odvojiti trenutnu vizualnu fantaziju od stvarnosti.  

Mnogi muškarci zapravo ne omaložavaju ili gledaju s nepoštovanjem ženu koju odmjere. Radi se o cijenjenju ženskog tijela u svim svojim oblicima. Vole pogledati i park prirode, ili primjerice Gorski Kotar, no neće se zato preseliti tamo.

Naravno, za neke muškarce odmjeravanje je prvi korak ka daljnjem, aktivnijem angažmanu. Koji čimbenici razlikuju onog muškarca koji povremeno pogleda i onoga koji će iskoristiti prvu priliku i prevariti? Evo par stvari koje trebate imati na umu!

 • FlertBolje iskren pogled, neko skriveno odmjeravanje.  
  Mnogi muškarci ne žele priznati kako gledaju drugu ženu, jer smatraju da će im se odmah prišiti odlika nedostatka poštovanja. Onaj koji i prizna, riskira prijekoran pogled, potencijalno i kratku prepirku s partnericom. No, kada se ona smiri, možda svog partnera počne gledati kao barem iskrenog, i zato bezopasnog; naposljetku, ne pokušava ništa sakriti. Zapravo bi trebali biti na oprezu s dečkom koji prikriva svoje primarne instinkte. Ako nešto ne želi priznati, možda postoji razlog za zabrinutost.
 • Povijest se ponavlja.
  Ako znate kako je on upoznao svoje bivše partnerice, možda možete dokučiti na koji način funkcionira. Primjerice, ako je bivšu upoznao u kafiću ili nekom drugom mjestu gdje je vizualno u prvom planu, možda je riječ o muškarcu koji prvo reagira na privlačnost. Ako je on bivšu partnericu upoznao preko prijatelja ili posla, vjerojatno voli u prvi kontakt uključiti međusobnu komunikaciju, prije nego napravi sljedeći korak. 
 • Žena koju želi nije uvijek ona u koju gleda.
  Postoji velika razlika između gledanja druge žene, i namjere da se netko uvede u vlastiti svijet. Ako će vas vaš partner prevariti, manje su šanse da će to biti sa ženom kraj koje prođe na ulici. No kolegice s posla, prijateljice s tečaja ili konobarice u obližnjem kafiću već su ozbiljnija prijetnja.

D.Š.

 Prati nas na Viber Public Chatu!