Vrebate li bivšeg online?

zena, nevjera, laptop, racunalo, internet

Vremena su se promijenila. Sada, nakon prekida, umjesto da ga slijedite po gradu, posjećujete mjesta na kojima ga očekujete ili "slučajno“ nalijećete na njega u dućanu, sve to možete činiti iz udobnosti svoga naslonjača.

U eri Facebooka, Twittera i sličnih društvenih mreža, nikada nije bilo lakše biti up-to-date s životom nekoga tko je do jučer bio velikim dijelom vašeg života. No, čemu sve to?

Psiholozi savjetuju: klonite se takve špijunaže jer vam ne može donijeti nikakvog dobra. Štoviše, ona predstavlja samosabotažu i onemogućuje vašu sposobnost liječenja ljubavnih rana. Jednostavno rečeno, zarobljeni ste u prošlosti i ne možete naprijed.

Podaci najnovijeg britanskog istraživanja pokazali su kako vrebanje bivše ljubavi na Facebooku sprječava naš razvoj i samo produljuje agoniju nanesenu krahom veze.

"Ovim je istraživanjem pokazano kako virtualni život odražava onaj stvarni. Baš kao što kontakt s bivšim partnerima u stvarnom životu može zaustaviti rast, liječenje rane i napredak, tako može i virtualni kontakt“, objasnila je Brenda Wederhold, urednica časopisa Cyberspychology, Behavior, and Social Networking u kojem je objavljena ova studija Sveučilišta Brunel iz Uxbridgea.

Britanski je tim razgovarao s gotovo 500 ispitanika i došao do zaključka kako su osobe koje su ostale prijatelji na Facebooku s bivšom ljubavi u većoj mjeri bile pod stresom, imale više negativnih osjećaja i seksualne žudnje. Također, nisu bile na ti sa osobnim rastom u to vrijeme.

Na vama je izbor: prijatelji ili vrebači?

Na kraju, vaše je sjećanje manjkavo i u svom ste zanosu razvili imunitet na sve probleme koji su postojali u vezi s bivšim partnerom. Sjetite se: bivši je bivši s razlogom! Ako se pomirite s činjenicom da je vaš bivši – bivši s razlogom i trebao bi takav ostati, uštedjet ćete si puno loših emocija, izgubljenog vremena i još jedan ožiljak na srcu.

K. Horvat

 Prati nas na Viber Public Chatu!