Iskoristite gene u vašu korist i postanite ono što ste oduvijek željeli biti

Promo za Poliklinika Analiza ThinkstockPhotos 479708193

U genima je zapisano sve - oni određuju naše prepoznatljive osobine, poput boje očiju, visine i talenta.

Na žalost, geni nisu pošteđeni pogrešaka. Tako neke genske varijacije mogu povećati rizik od dijabetesa, tromboze ili karcinoma, druge mogu odrediti koliko uspješno eliminiramo toksine iz našeg tijela, kontroliraju intoleranciju na pojedine sastojke hrane ili koliko smo skloni paradontozi.

Obzirom da je svaka osoba različita i svatko nosi individualnu "sliku“ gena, za svakoga postoji poželjan način života koji uvelike utječe kako na prevenciju brojnih bolesti tako i na kvalitetu života.

S ciljem individualnog pristupa osobi, ali i vođeni idejom preventivnog pristupa zdravlju, Poliklinika Analiza osim testova koji su u programu specijalističkih medicinsko-biokemijskih laboratorija u svoju ponudu je uključila i genetsko testiranje. Paneli genetičkog testiranja najnovije generacije, pružit će brojne odgovore koje bolesti bi se u budućnosti mogle razviti i kako ih možete izbjeći, te koje su vaše genetske ranjivosti i jake strane.

Preventivni genetski paneli

Uvažavajući želje ali i medicinske potrebe pacijenta, Poliklinika Analiza u mogućnosti je ponuditi dvadesetak različitih genetskih panela. Ukoliko pacijent želi dobiti generalnu sliku svog genetskog kapaciteta može odabrati opći preventivni genetski panel – Premium plus Sensor koji nudi analizu više od 110 genetskih varijacija, prevenciju i pomoć u izboru najdjelotvornijeg liječenja za više od 35 bolesti i metaboličkih poremećaja, procjenu djelotvornosti i rizik nastanka nuspojava vezano uz uzimanje lijekova, te ocjenu utjecaja više od 1000 namirnica na zdravlje.

Naravno test je prilagođen fiziološkim razlikama žena i muškaraca, pa se u panelu prilagođenom muškarcima detaljno analiziraju genske varijacije vezano uz zdravlje prostate, dok u panelu prilagođenom ženama poseban naglasak se stavlja na analizu varijacija vezanih uz bolesti dojke i hormonsku nadomjesnu terapiju.

Pacijenti mogu odabrati i individualne genetske panele. Ukoliko pacijent želi detaljnu analizu svoje prehrane i utjecaja namirnica na zdravlje na raspolaganju su mu paneli: Prehrana Sensor ili panel Nutrigenetike (analiza genskih varijacija 50 prehrambeno relevantih gena) te panel Težina Sensor (analiza 8 genskih varijacija, analiza utjecaja masti i ugljikohidrata na porast tjelesne težine, genetski prilagođen program prehrane i tjelesne aktivnosti).

Ako kod pacijenta postoji obiteljsko opterećenje prema kardiovaskularnim bolestima, pacijent može birati između genetskih panela, Kardiovaskularni Sensor, Hipertenzija Sensor ili Trombo Sensor; ako se obiteljsko opterećenje veže uz probleme gastrointestinalnog sistema, pacijentu su na raspolaganju: Gastrointestinalni Sensor, Gluten Sensor, Laktoza Sensor, IBD Sensor. Među individualnim panelima dostupni su i paneli: Dijabetes Sensor, Glaukom Sensor, Farmako Sensor, Periodontitis Sensor , Željezo Sensor, Zdravlje kostiju Sensor, Zglobovi Sensor...

Jednostavno i bezbolno testiranje

Postupak testiranja vrlo je jednostavan i bezbolan. Vatiranim štapićem uzima se bris bukalne sluznice te se zajedno sa potrebnim podacima šalje u laboratorij, gdje se DNA ekstrahira i pripadajući genski segmenti se ispituju na zatražene varijacije.

Nakon gotovih nalaza slijedi razgovor sa stručnjakom koji će dati vrijedne savjete i uputiti koje promjene poduzeti obzirom na dobivene nalaze i omogućiti individualnu terapiju vitaminima i ostalim suplementima koji po sadržaju i koncentraciji odgovara upravo vašoj genetskoj strukturi, utjecati na aktivnost gena, ali i poticati oslabljene enzimatske procese u vašim stanicama koji su rezultat nasljedstva.

Korisnicima je na raspolaganju Poliklinika u Dugopolju, Šibeniku i Zadru, ali i mogućnost vađenja nalaza diljem Hrvatske, posebno u Zagrebu, Rijeci i Osijeku. Kako bi unaprijedila i pacijentima pružila još vrednije informacije na području genetskih testiranja, Poliklinika Analiza surađuje s certificiranim laboratorijima i znanstvenim ustanovama u EU i SAD. 

poliklinika-analiza.hr 
tel. 021 688 888

Foto: Thinkstock  

 Prati nas na Viber Public Chatu!