Biste li probali zubnu pastu s okusom čokolade?

cokolada-jede-1

Jedna je tvrtka koja prodaje luksuzne proizvode za njegu usne šupljine razvila liniju past i za zube s okusom čokolade koja ne sadrži fluor, nego novi patent rennou.

Sigurno se sjećate kako ste u djetinjstvu "poludjeli" za pastom za četkanje zuba s nekim neklasičnim okusom, poput jagode ili banane. Obična pasta s okusom metvice jednostavno se nije mogla mjeriti s nečim egzotičnim! Sada se na tržištu pojavila pasta za zube s okusom čokolade!

Najveći problem kod mališana taj je što oni progutaju između 30 i 75 posto paste za zube prilikom četkanja, a s time i veliku količinu fluora te nečistoće i ostataka hrane koju su trebali ukloniti. Kao odgovor na ovu dilemu, jedna je tvrtka koja prodaje luksuzne proizvode za njegu usne šupljine razvila liniju pasti za zube s okusom čokolade koja ne sadrži fluor, nego novi patent rennou. Ova tvar nije toksična i u potpunosti je sigurna za gutanje, ističu iz tvrtke Theodent.

Tvrtka je razvila tri inačice paste za zube s kakaovcem – klasičnu, koja stoji 55 kuna, inačicu za izbjeljivanje zuba s koncentranijom količinom patenta (koja će vas stajati čak 561 kunu!), te verziju za mališane koja ima okus po čokoladi. Ona pak stoji kao i "klasična" verzija Theodent paste...

Biste li se usudili četkati zube pastom s okusom čokolade?

Nevolje po fluoru

Kada su u pitanju naši najmlađi, roditelji bi trebali voditi računa o količini konzumiranog fluora, jer višak može biti štetan. Djeca koja četkaju zube pastom s fluorom ispod 12. godine izlažuse  povećanom riziku od razvijanja blagog oblika fluoroze – oštećenja zubne cakline zbog previše fluora za vrijeme rasta i razvoja.

Ova tegoba može nastati ako dijete uzima previše fluora za svoju visinu i težinu tijekom razdoblja u kojem se razvijaju zubi. Također, neka djeca vole okus paste za zube s fluorom, te pastu progutaju, umjesto da je ispljunu. Problemi nastaju kada dijete unese dovoljne količine fluora putem prehrane i vode, pa sve dodatne količine stvaraju višak.

K. Pužar

 Prati nas na Viber Public Chatu!