Curaprox Enzycal – zubna pasta za cijelu obitelj

enzycal_blue

Zubna pasta Curaprox Enzycal sadrži kombinaciju tri enzima koji, zajedno s fluoridima, pomažu spriječiti nastanak karijesa.

Nježne paste za zube na bazi enzima noviji su trend u oralnoj higijeni. U našem organizmu naši su zubi stalno izloženi napadu bakterija, a enzimi nastoje razgraditi te štetne mikroorganizme i potrebna im je dodatna pomoć. Zubna pasta Curaprox Enzycal razvijena je u Švicarskoj i sadrži tri važna enzima koji u kombinaciji s fluoridima pomažu u sprječavanju nastanka karijesa i podupiru prirodni sustav za zaštitu usne šupljine.

Zaštitna funkcija sline

Fluoridi na prirodan način reintegriraju minerale iz sline na zubnu caklinu, a slina je sama po sebi vrlo bitna za oralno zdravlje. Zahvaljujući njezinim enzimima i mineralima, slina štiti zube, desni, jezik i usta od nastanka naslaga i bakterija. Ona neutralizira pH u usnoj šupljini, suzbija štetne bakterije i pomaže u sprječavanju infekcija usta. Enzimi iz Enycala stabiliziraju i znatno ojačavaju antibakterijsku funkciju sline. Također, jedinstvena kombinacija enzima i fluorida ima sinergijsko djelovanje u sprječavanju nastanka karijesa što je čini prikladnom za očuvanje zuba i desni cijele obitelji (Curaprox Enzycal 950).

Zubna pasta Enzycal blagog je okusa, ne sadrži šećere niti agresivne sastojke kao što je NLS (natrij lauril sulfat) koji se nalazi u većini zubnih pasti na tržištu. Sastojak NLS agresivno je sredstvo za čišćenje koje stvara pjenu i time nadražuje sluznicu usta. On se također nalazi i u većini sredstava za čišćenje (deterdženti), kao i u velikom broju proizvoda za osobnu higijenu (gelovi za tuširanje, sapuni, šamponi i sl.). Bez sastojka NLS-a, zubna pasta Enzycal se ne pjeni te je zbog toga idealna za korištenje sa soničnim četkicama za zube jer povećava njihov hidrodinamičan učinak.

Cruaprox Enzycal

Za razliku od drugih pasti na tržištu, koje imaju jaku aromu mentola zbog eteričnih aditiva, Enzycal u sebi sadrži manju koncentraciju prirodne mente. Ova jedinstvena zubna pasta ugodnog je okusa, vrlo blaga za zube i desni, no iznimno moćna u sprječavanju nakupljanja bakterija i plaka i sprječavanju nastanka karijesa.

Zubna pasta sa švicarskim potpisom, Curaprox Enzycal dolazi u tri različite koncentracije:

  • Curaprox Enzycal Zero – bez fluorida i mente NOVO!
  • Curaprox Enzycal 950 – s 950 ppm fluorida – za cijelu obitelj i djecu od šest godina
  • Curaprox Enzycal 1450 – s 1450 ppm fluorida – kada je potrebna bolja zaštita od karijesa, za djecu od 12 godina.

Glavne značajke svih Curaprox Enzycal zubnih pasta:

  • sadrže enzime koji potiču prirodnu zaštitnu funkciju sline
  • nježne su prema sluznici usta, jer ne sadrže NLS, jeftini deterdžent koji uzrokuje pjenjenje
  • pružaju dvostruku zaštitu od karijesa zahvaljujući kombinaciji fluorida i enzima
  • ne oštećuju osjetljivu sluznicu niti izazivaju pojavu afti u usnoj šupljini
  • ugodnog su i blagog okusa
  • bez triklosana!

Zubne paste Enzycal i ostale Curaprox proizvode možete pronaći u web trgovini Zdrav osmijeh.com, kao i u bolje opskrbljenim ljekarnama.

Ordinacija.hr

 Prati nas na Viber Public Chatu!