Znači li više seksa manji rizik od nastanka raka prostate?

sexy, seks

Sve muškarce će pozitivno iznenaditi rezultati novog istraživanja - oni koji spavaju s puno žena su možda zaštićeni od razvoja raka prostate. Rezultate ove studije, provedene u Kanadi, prenosi portal Helath.com

Prema rezultatima studije muškarci koji su imali više od 20 seksualnih partnerica u životu također imaju 28 posto manje šanse da će oboljeti od raka prostate, u usporedbi s onima koji su spavali s manje žena.

Prošle studije su pokazale da česta ejakulacija može spriječiti nastanak raka prostate, kaže voditelj i autor studije Marie-Elise Parent, asistent profesor na sveučilištu u Montrealu, a kao moguće objašnjenje navodi smanjenje koncentracije supstanci koje uzrokuju rak.

No, bez oduševljenja. Naime Parent naglašava da su ovi rezultati preliminarni te dodaje da nema dokaza da puno različitih partnera utječe na smanjen rizik od bolesti, nego samo daje pronađena poveznica među njima. Prema tome, muškarci nemanju izgovora za "šaranje".

Dr. David Samadi, predstavnik odjela urologije u bolnici Lenox Hill u New Yorku se slaže da nema potvrde da se radi o odnosu s različitim partnerima, nego o učestalosti ejakulacije.

Studija je donijela još neke zanimljive rezultate a jedan od tih je da muškarci koji su prijavili da nikada nisu imali spolne odnose imaju skoro dva put veće šanse da će oboljeti od raka prostate od onih koji su ih imali.

A. A.

 Prati nas na Viber Public Chatu!