Kako izgleda tretman laserskog uklanjanje proširenih kapilara?

vene i kapilare, Shutterstock 470469353

Proširene kapilare na licu i nogama često se javljaju i kod žena i kod muškaraca. U njihovu nastajanju vrlo veliku ulogu ima genetika.

Kapilare i manje vene najuspješnije se uklanjaju laserski

Ovdje se koristi optička energija laserske zrake koju upija hemoglobin u crvenim krvnim stanicama, te na taj način uklanja kapilaru. Manje kapilare nestanu odmah, a veće kasnije. Broj potrebnih tretmana je individualan, ali u većini slučajeva dovoljna su 1-3 tretmana. Za vrijeme laserskog tretmana koristi se specijalan uređaj koji ispuhuje hladan zrak na regiju koju laser tretira, te na daj način uklanjamo osjećaj peckanja koji se inače javlja kod ovih laserskih tretmana.

Što smijete jesti, a što ne ako vas često muče grčevi

3-4 tjedna prije tretmana treba se izbjegavati izlaganje suncu, solariju i kremama za samotamnjenje

Kako izgleda oporavak?

Nakon tretmana, tretirana mjesta će biti neko vrijeme crvena i malo natečena. Nakon laserskog uklanjanja kapilara na nogama preporučamo nošenje kompresivnih čarapa 4-5 dana, a nakon laserskog uklanjanja kapilara na licu potrebno je koristiti mjesec dana kremu sa zaštitnim faktorom 50 plus. Mjesec dana nakon tretmana potrebno je izbjegavati izlaganje tretiranih regija suncu, solariju, te korištenje krema za samotamnjenje.

“Trokut smrti" - ne istiskujte prišt na ovom dijelu lica jer je opasno!

A. A.

Foto: Shutterstock

 Prati nas na Viber Public Chatu!