Žene koje žive blizu svoje majke lakše zatrudne!

mama i kci

Ako neko vrijeme radite na bebi, od velike pomoći bi vam mogla biti ovo čudno otkriće: žene koje žive blizu svoje majke lakše zatrudne!

Ne samo da je prednost baka-servisa očigledna jednom kada beba "dođe", nego roditeljska blizina može ubrzati proces zatrudnjivanja, a kojim su suočeni mnogi parovi.

Do ovog su zaključka stigli istraživači Sveučilišta u Essexu koji su analizirali nekoliko studija o plodnosti provedenih nad gotovo 2000 žena. Sve su studije uključivale podatke o ispitanicama koji su se ticali njihove plodnosti, stila života, općeg zdravlja i društvenog statusa.

"Iznenadili smo se što smo ustanovili značajan učinak. Mislili smo da je moguće da postoji veza, ali smo se iznenadili da je ta veza ostala nepromijenjena čak i kad smo uzeli u obzir cijelu socio-ekonomsku lepezu faktora. Ako usporedimo dvije mlade žene koje imaju jednake prihode, obrazovanje, iste su vjere, etničke pripadnosti, ona žena koja živi bliže svojoj obitelji lakše će dobiti dijete", objasnio je dr. Paul Mathews, voditelj istraživanja. On smatra kako mogućnost pomoći oko djeteta može povećati ženine šanse da zatrudni jer se ona tada osjeća psihološki umirenijom.

"Besplatna pomoć oko bebe koju pruža obitelj čini se bitnom budućim majkama, pogotovo onima koje imaju jedno dijete, a htjele bi imati i drugo", zaključio je Mathews.

... i ne zaboravi nas lajkati na Facebooku. Nije obavezno, ali je lijepo od tebe!

K. Pužar

 Prati nas na Viber Public Chatu!