Spriječite bolesti pametnom aplikacijom Kinsa - Ordinacija.hr
Zdravlje

Zdravlje

Spriječite bolesti pametnom aplikacijom Kinsa

Pametna aplikacija za smartfone – Kinsa – može pomoći u sprječavanju epidemija bolesti diljem svijeta i očuvati vaše zdravlje.

Pametni termometar Kinsa za iPhone pomoći će vam spriječiti razvijanje bolesti koja trenutno hara u vašoj blizini, a čak i ako se razbolite, nudi vam odgovore gdje se nalazi najbliža zdravstvena ustanova, od čega točno bolujete i za koliko vremena ćete ozdraviti.

Cilj aplikacije za iOS je prvenstveno pomoći u sprječavanju bolesti i stvoriti pravu kartu ljudskog zdravlja “u realnom vremenu”. Tako će korisnici aplikacije može vidjeti koje bolesti prijete njihovim gradovima i kako se mogu zaštititi od njih. Okosnicu aplikacije čini pametni termometar, koji ne koristi živu, nego snagu vašeg pametnog telefona na koji se spaja kako bi izmjerio vašu temperaturu, obavijestio vas koje bolesti trenutno haraju oko vas (opcija Kinsa Groups) i kako si možete pomoći ako se razbolite. Putem Kinse se možete umrežiti s drugim
korisnicima iz vašeg grada i stvoriti privatnu grupu u kojoj ćete pratiti i
dijeliti informacije o bolestima i njihovom širenju.

Kinsa

Koristeći aplikaciju Kinsa možete stvoriti svoj profil, pratiti kretanje svojih simptoma i simptoma svoje obitelji, ali i brzinski se naručiti za liječnički pregled. Uz lako dobiveni popis najbližih zdravstvenih ustanova, korisnici aplikacije Kinsa mogu upisati i kontaktne podatke svog liječnika kako bi ga lako pozvali u hitnom slučaju.

Tvrtka Indiegogo razvila je ovu aplikaciju, no za njeno širenje skupljaju se donacije (svoj obol možete dati OVDJE).

Početna cijena toplomjera i aplikacije Kinsa iznosi 25 dolara, a ona mi mogla postati vaša nova aplikacija zdravlja već krajem ove godine.

… i ne zaboravite nas lajkati na Facebooku. Nije
obavezno, ali je lijepo od vas! 🙂

Ordinacija.hr

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo