Ljepota

Ljepota

Odijevanje u skladu s godinama

Kaže se da ne postoji ništa gore od žene koja se ne oblači u skladu sa svojim godinama, a to može značiti da određene odluke pri odabiru odjeće i kozmetike mogu učiniti da izgledate starije. Donosimo vam najčešće greške koje žene čine u želji da izgledaju mlađe

Previše boja

U trendu je trenutno – sve! Dozvoljene su skoro sve kombinacije boja i materijala što uvelike olakšava posao pri odabiru odjeće, no nisu sve kombinacije dobre za sve žene. Umjesto da slijedite modne trendove, odaberite ono u čemu vi izgledate prekrasno i birajte boje koje se slažu s vašim tenom. Zašto nositi trenutno moderne pastelne tonove ako u njima izgledate anemično i neprimjetno?

Duga kosa

Duga kosa se često povezuje s mladošću, a kratke frizure su za mame i bake… I to bi bilo točno! Kako starimo tako gubimo mišićni tonus lica, zbog čega nas duge kose obično postaraju, a kratke će frizure istaknuti vrline poput seksi pogleda ili lijepog profila. Ako ste već godinama vjerni dugoj kosi, razmislite o promjeni.

Minica nije za vas

Možda vam je nepojmljivo, ali ima žena koje će u svojoj pedesetoj godini obući vrlo kratku suknju i misliti da tim hrabrim potezom prikrivaju svoje godine. Istina je drugačija – takvim načinom oblačenja samo još više odajte koliko vam tijelo ima godina.

Crna crta ispod oka

Crna olovka smanjuje vizualno oči i crne podočnjake čini izraženijima. U ovom slučaju ne zaboravite na izreku “manje je više“.

Za kraj moramo napisati da znakove starenja možete ubrzati pretjeranim izlaganjem suncu. Ultraljubičaste zrake su iznimno škodljive, a mogu prouzročiti promjenu pigmenta i pojavu mrlja po na koži.

 

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo