Tajna glatkog vrata - Ordinacija.hr
Ljepota

Ljepota

Tajna glatkog vrata

Koža na vratu mnogo je tanja nego na ostalim dijelovima tijela, a sadrži i manje lojnih žlijezda pa se stoga lakše suši i sklonija je boranju. Stalni i neizbježni pokreti glavom stvaraju, kako starimo, vodoravne crte na površini kože.

Kako spriječiti bore?

Jkednako kao lice i ruke, vrat je gotovo uvijek izložen vremenskim utjecajima – suncu, vjetru i hladnoći, a sve to utječe na brže starenje. Suha izborana koža vrata poništit će sav trud koji ste uložili u njegu lica pa ju zato počnite njegovati što prije. Općenito vaš vrat treba istu vrstu njege kao i lice: čišćenje, vlaženje i piling. Kozmetičari preporučuju da svoju uobičajenu njegu lica proširite na vrat i grudi. Ako ste ih predugo zapuštali nabavite i neku posebnu kremu za njegu koju ćete upotrebljavati ujutro i uvečer. Uklanjanje odumrlih stanica na vratu potrebno je barem dva puta tjedno, kažu kozmetičari. Što je koža suša to ih je češće potrebno uklanjati. Kozmetičari savjetuju redovitu masažu u dijelu oko limfnih kanala da biste uklonili podbradak.

Čime njegovati vrat?

Proizvodi koji su posebno namijenjeni njezi vrata obično su gušći nego uobičajeni ovlaživači. Oni daju vlažnost suhoj i tankoj koži, čine ju glađom i elastičnijom te sprečavaju stvaranje bora. Nanosite ih blago, ali energično: tapkajte podbradak nadlanicom – to će očvrsnuti mišiće ispod brade. Izlaganje suncu najveći je krivac za prerano starenje pa zato uvijek upotrebljavajte kreme sa zaštitnim faktorom. Vruće kupke i parfemi mogu također štetiti koži na vratu.

K. R.

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo