Koji ste tip vježbača?

trcanje prijateljice 1

Ne odgovaraju svima iste stvari! Da se ne biste dodatno naživcirali napornim vježbama koje vam nikako "ne leže", otkrijte koji tip vježbi najviše odgovara vašoj osobnosti!

Trkač

Imate instinktivan, prodoran i natjecateljski duh i volite brzo kretanje. Usmjereni ste prema budućnosti i lako se motivirate za vježbanje.

Načini vježbanja: Najbolji ste u natjecateljskim sportovima, badmintonu, tenisu i atletici, iako vas privlače i borilačke vještine. Bez problema vježbate za dugoročne rezultate. Jedni ste od onih koji mijenjaju sportove, jer vam rutina brzo dosadi. Energija vam je na vrhuncu u rano jutro.

plesanje vjezbanjeŠetač

Opušteni ste i smireni, uvijek okruženi prijateljima. Dobro podnosite pritisak, a prividno nemogući ciljevi vas ne skreću s puta – znate da ćete ih na kraju ostvariti. Iako niste opsjednuti formom, vježbate kako biste se oslobodili stresa.

Načini vježbanja: Najviše vam odgovara grupni fitness, različiti aerobici i plesovi, a skloni ste i brzom hodanju u društvu. Vaša energija doseže vrhunac sredinom jutra.

Plesač

Spontani ste, puni energije, i uživate u različitim vrstama sportova. Vaš je moto: Od svega pomalo. Protivite se svakoj rutini pa je vaš program vježbanja spontan i neplaniran. Ako i kupite neku opremu ili spravu, velika je vjerojatnost da je nećete svaki dan koristiti.

Načini vježbanja: Idealnu kombinaciju čine joga ili satovi plesa s tai chijem, klizanjem ili dugim šetnjama u slobodno vrijeme. Energija vam je najbolja sredinom poslijepodneva.

Hodač

Vrlo ste disciplinirani i strogo se pridržavate određenog rasporeda. Na poslu ste organizirani i učinkoviti. Najviše volite raditi sami, no to vam katkad šteti jer ste prestrogi u planiranju i često si dajete previše posla.

Načini vježbanja: Budući da ste skloni individualnim aktivnostima koje zahtijevaju napor i sate vježbanja, izaberite aktivnosti kao što su joga ili tae kwon do. Vašim bi osobinama mogao odgovarati i sobni bicikl. Istovremeno gledanje televizije i stjecanje kondicije moglo bi vas usrećiti i zbog same spoznaje da radite dva posla odjednom.


K. R.

 Prati nas na Viber Public Chatu!