Umorni od posla?

umor glavobolja

Mislite da ste jednini kojima je posao dosadio i izmorio ih? Ne možete pronaći ni mrvicu snage za daljnje pothvate? Iscrpljenost, umor i zasićenost poslom događa se svima.

Ipak, koliko god uobičajena, ovu fazu nemojte ignorirati jer bi vam se situacija na poslu mogla pogoršavati iz dana u dan. Često iz istog razloga pati i privatni život.

U ovakvom trenutku najbolje je napraviti fizičku i mentalnu pauzu. Donosimo par savjeta koji vam mogu pomoći da ponovno napunite baterije:

1. Pokušajte se odmaknuti od poslovne okoline i u potpunosti prestati razmišljati o poslu. Za to vrijeme možda ćete zaključiti kako vam posao nedostaje, a možda zaključite kako se ne želite vratiti u staru rutinu, te kako je potrebno unijeti neke promjene.

2. Ako ne možete uzeti odmor, pokušajte promijeniti poslove koje obavljate i način na koji ih radite. Možda je vrijeme za promjenu rasporeda i prihvaćanje novih projekata.

3. Pokušajte postaviti neke ciljeve koji nisu vezani uz vaš posao, ali ih možete uskladiti s poslom i svakodnevnom rutinom. Pronađite novi hobi.

    Iznimno je važno uvijek imati izazov koji će vas motivirati i odagnati negativne misli i osjećaje vezane uz posao.

    M.P.

     Prati nas na Viber Public Chatu!