Psiha

Psiha

Koje je boje “Mjesec nad Firenzom”?

“Mjesec nad Firenzom” hvaljeni je debitantski roman spisateljice Adrienne McDonnell, a u Hrvatskoj ga odnedavno možete pronaći u izdanju Mozaik knjige. Ovom intrigantnom knjigom nagrađujemo tri obožavatelja ljubavno-povijesnih romana.

Godina je 1903. Doktor Ravell mladi je porodničar, bivši harvardski student, koji bračnim parovima omogućava dobiti dijete, što ga je pretvorilo u zvijezdu u usponu. Među njegovim pacijenticama nalaze se žene iz svih slojeva bostonskog društva, no osjeća se posebno polaskanim kada mu se obrati slavna liječnička obitelj s molbom da se prihvati liječenja jedne od njezinih pripadnica. Erika von Kessler lijepa je i ambiciozna operna pjevačica koja već godinama uzaludno nastoji zatrudnjeti. Liječnikova naklonost prema njoj jača, no njegov se način liječenja pokazuje bezuspješnim, a Erikin očaj sve više raste. U međuvremenu se Erikin muž Peter dokazuje kao oduševljen i smion čovjek, spreman da se upusti u pustolovinu i izloži opasnosti. No, kada doktor Ravell na sebe preeuzme golem rizik koji bi mogao u pitanje dovesti čak i njegovu blistavu karijeru – a riječ je o tajni koju nikome ne može povjeriti – ta će odluka izmijeniti snove i sudbinu svih junaka ove priče.

Adrienne McDonnell profesorica je na kalifornijskom sveučilištu Berkley gdje predaje književnost i pisanje. Inspiraciju za “Mjesec nad Firenzom”, svoj roman prvijenac, dobila je iz mnogobrojnih ljubavnih pisama svoje prabake i intrigantne ljubavne priče koja se poput anegdote desetljećima prenosila u njezinoj obitelji.

Mozaik knjiga i Ordinacija.hr tri sretnika nagrađuju knjigom “Mjesec nad Firenzom”.

Ordinacija.hr

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo