Provjerite razinu hormona stresa kortizola iz sline - na naš račun - Ordinacija.hr
Psiha

Psiha

Provjerite razinu hormona stresa kortizola iz sline – na naš račun

Poliklinika Synlab jednog će sretnog čitatelja darovati pretragom Kortizol iz sline (četiri profila) u vrijednosti 360 kuna.

Kortizol je steroidni hormon kore nadbubrežne žlijezde koji ima veliku ulogu u brojnim sustavima našeg tijela, uključujući sudjelovanje u regulaciji metabolizma ugljikohidrata, masti i proteina, ili kod stresa i upala. Pojačano se luči za vrijeme stresa, zbog čega ga i zovemo “hormon stresa“, a dugotrajni, stalni ili povremeni stres može negativno utjecati na cijeli organizam: mogući su depresija, povišen krvni tlak, osteoporoza i metabolički sindrom. Učinci kortizola imaju za cilj pomoći u oporavku tijela od stresa i vratiti ga u stanje homeostaze, no treba paziti da njegova razina nije kronično povišena, upozoravaju stručnjaci.

Centar vrhunske medicinsko-biokemijske dijagnostike, Poliklinika Synlab, omogućuje više od 4000 različitih laboratorijskih pretraga iz područja biokemije, hematologije, koagulacije, imunokemije i mikrobiologije. To uključuje i mogućnost pretrage razine kortizola u serumu (jutarnji i popodnevni), slobodnog kortizola u 24-satnoj mokraći te pretragu kortizola iz sline (na temelju profila od četiri uzorka).

Synlab

Više o ovom izuzetnom hormonu i njegovom funkcioniranju pročitajte u članku Saznajte razinu hormona stresa kortizola iz sline, a za sve se pretrage možete s punim povjerenjem obratiti stručnom osoblju
poliklinike na tri loakcije: u zagrebačkim podružnicama na Bukovčevom trgu 4 i u Petrovaradinskoj 1 te na velikogoričkoj lokaciji – Zagrebačka 68.

Poliklinika Synlab jednog će sretnog čitatelja darovati pretragom Kortizol iz sline (četiri profila) u vrijednosti 360 kuna. Tko će to biti? Saznajte za tjedan dana – u petak 3. travnja.

Ordinacija.hr

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo