Psiha

Psiha

Večer njemačkih autora u HNK-u

Balet HNK u Zagrebu u veljači prikazuje “Večer njemačkih autora”, a mi za vas imamo dva puta po dvije ulaznice, za predstavu u srijedu 19. veljače, u 19.30 sati.

U sklopu programa “Večer njemačkih autora” izvesti će se dvije koreografije čuvenih njemačkih baletnih umjetnika svjetskoga glasa Marca Goeckea (Suita suita suita) i Uwea Scholza (Druga simfonija). Obje nastale na glazbene predloške velikih klasičnih skladatelja Johanna Sebastiana Bacha i Roberta Schumanna, od svojih praizvedbi 2008. i 1990. godine, nekoliko su puta postavljane na raznim europskim baletnim scenama. Oba baletna djela na scenu HNK u Zagrebu 2012. postavio je ugledni europski baletni umjetnik Giovanni di Palma, dok su scenski okviri prenešeni prema izvornicima.

U glavnim ulogama nastupaju: Suita suita suita – Sabrina Feichter, Tomislav Petranović
Druga simfonija – Pavla Mikolavčić, Guilherme Gameiro Alves, Mai Kageyama, Tamás Darai
Drugom simfonijom ravna Dian Tchobanov.

Izvedbama ove sezone HNK u Zagrebu obilježava desetu godišnjicu smrti Uwea Scholza, prerano preminulog njemačkog koreografa. Uwe Scholz ostavio je više od sto koreografija, od kojih su mnoge i danas dio repertoara mnogih svjetskih kazališta. Na sceni HNK u Zagrebu Uwe Scholz prvi put je gostovao 1979. kao koreograf u operi Orfej i Euridika u režiji i pod dirigentskim vodstvom Lovre pl. Matačića.

Ordinacija.hr

 

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo