Destinacije koje će oduševiti vas i partnera - Ordinacija.hr
Psiha

Psiha

Destinacije koje će oduševiti vas i partnera

Foto: Shutterstock

Putovanja i djeca čestu ne idu zajedno, iako to ne isključujemo. No, naravno s djecom se nije uvijek lako opustiti, jedino ako ne podijelite obaveze i njegu. Dok se jedno sunča, kupa i istražuje, drugo mijenja pelene i uspavljuje.

Prije nego se odlučite na obiteljski život pokušajte s partnerom otići na zajednička putovanja. Takvi odmori pomažu parovima da vrate iskru te se bolje povežu. Putovanja s prijateljima se uglavnom baziraju na malo razgledavanja i puno zabavljanja dok s voljenom osobom želite sve vidjeti te isprobati nova jela, pića i avanture.

1. Island

Iako na Islandu ima brojnih zanimljivosti za djecu to je otok poznat po nevjerojatnim avanturističkim ponudama. Idite na ronjenje u pukotinu Silfra koja se nalazi između sjevernoameričkih i euroazijskih kontinentalnih ploča ili pješačite u vulkan Thrihnukagigur, a možete istraživati i spilje u ledenjacima. Nakon fizičkih aktivnosti odmorite um i tijelo u geotermalnim bazenima i saunama.

2. Pariz, Francuska

Ovo je grad o kojem ne treba mnogo govoriti. Grad ljubavi idealan je za romantične šetnje uz Seinu ili pogled s Eiffelovoga tornja. Posjetite Latinsku četvrt i zaplešite, a obavezno probajte francusku kuhinju i njihova vina.

3. Route 66

To je najduža i najpoznatija cesta u Sjedinjenim Američkim Državama. Cesta se proteže od Chicaga u Illinoisu do Los Angelesa u Kaliforniji. Najpoznatiji njen dio je onaj u južnim državama poput Oklahome. Postoje priče kako na ovom putu postoje brojne prostitutke, narkomani i prizori koji sigurno nisu nešto što bi dijete trebalo vidjeti.

4. Japan

Japan je visoko razvijena zemlje specifične kulture. Mogli bismo reći mjesto na svijetu u kojem je spoj tradicionalnog i modernog spojivo-nespojiv. Na istom uglu moguće je vidjeti tradicionalne restorane, kuće i trgovine, dok tom ulicom prolaze mladići i djevojke odjeveni u Pokemone ili Mjesečeve ratnice. Ovo je zemlja koju zaista treba dobro upoznati za što je potrebno dosta vremena, tolerancije i želje za nečim novim.

5. Vožnja vlakom na relaciji Oslo-Bergen

Divna priroda i vožnja vlakom nisu najbolji izbor za putovanje s djetetom. Ali, vi i vaš partner mogli biste uživati u putovanju od glavnoh grada Norveške pa sve do 462 km udaljenoga Bergena. Norveška je zemlja poznata po prekrasnim brdima, šumama i fjordovima koji će vam oduzeti dah.

6. Dubai

Dijamant Ujedinjenih Arapskih Emirata poznat po raskoši, kiču i bogatstvu. Ovah grad se smatra glavnim mjestom za igranje za odrasle.

Foto: Shutterstock

M.S.

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo