Psiha

Psiha

Devet trikova zbog kojih će koža nakon brijanja dulje biti glatka!

Vjerojatno se svi znamo obrijati, no znamo li se obrijati kako treba? Ozbiljno, ako želite dugotrajnu glatkoću (a tko ne bi?), tehnika je jako bitna.

Postoji nekoliko stvari koje možete napraviti prije, za vrijeme i poslije brijanja, kako bi rezultat trajao što dulje

1. Dan prije napravite piling za solju kako biste odstranili sve mrtve stranice i urasle dlačice. Počnite od gležnjeva i krenite prema gore kružnim pokretima. Ako vam je koža posebno osjetljiva, onda koristite rukavice kako biste izbjegli upaljene noge, a dobili željeni rezultat. 

Spremate se na wellness? Onda svakako izbjegavajte prejedanje i alkohol

2. Otuširajte se ili si napravite kupku prije brijanja kako biste odstranili prirodna ulja i “premaze” na koži i hidratizirali dlačice, jer će se tako 60 posto lakše obrijati. Dvije do tri minute je optimalno za “namakanje” prije brijanja jer već nakon 15 minuta koža će vam se početi borati i nateći će. 

3. Nanesite dosta gela za hidratantnog gela za brijanje koji će omogućiti zadržavanje vode unutar dlačice kako bi britvica lakše klizila uz dlaku. Ovo će vam osigurati sigurno dodatnih par dana do sljedećeg brijanja. Nemojte osloniti samo na sapun kako bi pripremili kožu za brijanje, jer može “zapeti” unutar britvice, a i uzrokuje suhoću kože. 

Osam stvari koje morate znati prije nego obrijete ili izdepilirate stidne dlačice

4. Dobro izaberite britvicu. Ovo je vrlo važno! Što više redova žileta – to bolje. Neka na britvici bude i naljepnica za hidratizaciju koja omekšava kožu. 

5. Uvijek se brijte s novom britvicom. Logično, bolje će obrijati, koža će biti mekša, tako ćete spriječiti porezotine i iritaciju. Odmah ih zamijenite s novima ako primijetite nelagodu za vrijeme brijanja, a pošto je rast dlačica od osobe do osobe drukčiji, najbolje ćete sami za sebe odlučiti kad je vrijeme da promijenite britvicu. Prosječno, žene mijenjaju britvice nakon desetog brijanja. 

6. Brijte se u smjeru koji vama najviše odgovara. Na područje bikinija i drugih osjetljivih dijelova tijela, stavite više gela za brijanje. 

7. Dijelove tijela koji su teški za brijanje ostavite zadnje. Recimo stražnji dio koljena i bedra, pa onda oko gležnjeva (tamo gdje su kosti izražene)…

8. Dobro isperite kožu nakon brijanja i samo potapkajte ručnikom kako biste je osušili, ali ne do kraja. Nemojte trljati kožu. Ostavite nekoliko kapljica koje će poslužiti kao hidratacija, pomoći će svježe obrijanoj koži. 

9. Nakon brijanja namažite kožu prirodnim uljem, bez umjetnih parfema i mirisa. Primjerice, isprobajte kokosovo ili ulje makadamije koje možete kupiti gotovo posvuda. Namažite na kožu svaku noć prije spavanja. 

Foto: Shutterstock

N.C.

 

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo