Psiha

Psiha

Eddie Izzard očarao Zagreb!

Tražila se ulaznica više za nastup engleskog komičara Eddieja Izzarda u Lisinskom, a skoro dva sata skečeva zagrebačka je publika nagradila ovacijama.

Uvod u večer za pamćenje pripremio je slovenski stand-up komičar Tin Vodopivec, koji je desetak minuta zabavljao publiku. Komunicirajući na dobrom hrvatskom jeziku, sa šarmantnim prizvukom slovenskog, lijepo je publiku uputio u dobrosusjedske odnose i pritom zagrijao za zvijezdu večeri.

Onda je izašao on – genijalac, jedan od najsmješnijih ljudi stand-upa – Eddie Izzard! Nastavljajući se na priču o poznavanju stranih jezika, razumijevanju i komunikaciji Eddie je vrlo brzo osvojio simpatije svih. Šalom a o Wembleyju i taksistu, Eddie je publici približio i svoj privatni život koji je u zadnje vrijeme ispunjen putovanjima i nastupima na turneji “Force Majeure“. I onda eto jedne simpatične scene. Eddie se prisjetio grupice Zagrepčana koju je upoznao prilikom svog nastupa u Amsterdamu prije četiri godine, a tada iznenađenje – četiri para ruku maše iz prvih redova, dajući do znanja da su ponovo s Eddiejem. U tom trenutku Eddijev izraz lica govorio je tisuću jezika!

Zanimljivo je bilo gledati publiku u dobi između 20 i 30 godina kako pozorno prati svaku riječ i smije su univerzalno razumljivim šalama.

Tako je publika saznala zašto Eddie misli da Boga nema, ali bilo je tu šala na svačiji račun – od poznavanja stranih jezika, čitanja hijeroglifa, o Robinu Hoodu, kraljevima, prinošenju ljudskih žrtvi bogovima, starim Grcima, oblacima dima, djevičanstvu… Smiješna strana povijesti upotpunjena je i modernim filmskim naslovima. Najveće salve smijeha izazvale su šale o matematici i “Gospodaru prstenova“, dok ni čudovište Kraken iz “Borbe titana“ ili film “Omen“ nisu pošteđeni smiješnih komentara.

Smijeh, smijeh i samo smijeh cijelu su se večer orili u prepunom Lisinskom i to je slika koja će pratiti Eddiejev prvi nastup u Zagrebu. Sljedeći Eddiejev nastup je u utorak, 26. ožujka u osječkom Hrvatskom narodnom kazalištu. Tim nastupom završit će Eddiejeva turneja po Hrvatskoj, a do neke nove prilike da ovog majstora gledamo na djelu – ostat će nam tek nekoliko probranih skečeva na Youtubeu.

… i ne zaboravi nas lajkati na Facebooku. Nije
obavezno, ali je lijepo od tebe! 🙂

K. Pužar

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo