Psiha

Psiha

Edo Maajka širi paniku!

Nakon prošlogodišnjeg svojevrsnog best of albuma “Spomen ploča“, Edo Maajka ovih dana u Zagrebu završava svoj dugoočekivani novi album “Štrajk mozga“ i predstavlja novi singl “Panika“.

Pjesma “Panika“ žestokog je beata i provokativnog teksta, upravo onakva kako bismo poželjeli da zvuči Edo Maajka u 2012. – socijalne je tematike i progovara o siromaštvu, korumpiranim političarima, krizi duha i morala, medijima i njihovoj odgovornosti te običnim ljudima, radnicima, na rubu egzistencije i životnog elana. Beat u pjesmi potpisuje Billain, dok je za mastering zaslužan Miro Vidović iz zagrebačkog Morris studija.

“Panika“ u svome video izdanju izrazito je efektan i žestok spot u režiji Filipa Filkovića Philtza. Philatz vlastiti kreativni uradak opisuje: “Ideja koja se provlači kroz video je priča o našem imaginarnom antijunaku ‘Dr. Viktoru Grujiću’ koji je nekada bio znanstvenik, a sada beskućnik koji svoje vrijeme provodi ordinirajući i realizirajući svoje stare izume. To je sve naravno pozadina radnje, ono što je u primarnom planu je njegova svakodnevica u prediciranom vremenu koje bi tek trebalo nastupiti. Htio sam zapravo pokazati te neke ljudske pozitivne strane koje se niti u najvećem ‘kaosu’, na rubu ekonomske i socijalne krize, ne mogu ugasiti, ali se svakako mogu ponovno aktivirati – u spotu putem metaforične tehnologije. Naš znanstvenik krene u čišćenje svega što on smatra da bi trebalo očistiti kako bi stvorio bolji put za buduće generacije”.

Novi album Ede Maajke nazvan “Štrajk mozga“, izaći će pod etiketom Menarta u ožujku 2012. a za njega Edo ima samo riječi hvale: “Na ‘Spomen ploči’ imao sam samo tri nove stvari, dok su druge bile upakirane u nove aranžmane. Ovo je novi album, 13 super ultra mega hitova haha… sve pjesme su nove i poseban je gušt raditi s novim pjesmama”. Slično mišljenje ima i o novom singlu: “‘Panika’ je posebna pjesma, dobri beatovi, dobar tekst. Mislim da će se svidjeti ljudima. To sam vam ja! Ja za 2011. godinu”. Također naglašava kako koncerata neće biti sve do sredine travnja, kada planira krenuti na koncerte po cijeloj regiji.

K. Horvat

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo