Psiha

Psiha

Fališ mi u proljeću, u jeseni, u ljetu, u zimi

Ovo prošireno izdanje nastalo je na poticaj čitatelja, koji su je ohrabrili da otkrije još detalja ove dirljive ljubavne ispovjesti.

Autobiografski zapisi Mani Gotovac govore ne samo o burnom i zanimljivom životu nego svjedoče o prvorazrednom stilističkom i naratorskom umijeću jedne iznimno senzibilne spisateljice sposobne da profinjeno i dojmljivo progovori i o najkompleksnijim osjećajima, o tajnama svih pojavnih oblika ljubavi, o umjetnosti pa i o samom smislu života.

Evo kako poznati književnici i akademici komentiraju nadopunjeno izdanje knjige:

 “Mani Gotovac je cijeli život kao teatrologinja, dramaturginja, intendantica, svoj talent i znanje nesebično davala drugima, poticala druge da naprave dobre predstave, uloge, napišu dramske tekstove, a tek sada pokazuje kakav izniman spisateljski dar posjeduje.

Njezini autobiografski zapisi govore ne samo o burnom i zanimljivom životu nego svjedoče i o prvorazrednom stilističkom i naratorskom umijeću jedne iznimno senzibilne spisateljice sposobne da profinjeno i dojmljivo progovori i o najkompleksnijim osjećajima, o tajnama svih pojavnih oblika ljubavi, o umjetnosti pa i o samom smislu života.”

 Velimir Visković

 “Svedena na inicijale M.G. Mani mora postati Đive da bi se mogla suočiti i s jednom i s drugom u sebi u vrijeme poslije Ane. Kao i Rilkeova prosjakinja, i kao Mali princ nakon ujeda, živi od svoje ruže. M.G. – Đive postaje Mani. Ovakva kakva je danas. Hrabra u svemu, pa i u Gorkome. Nevere pretvara u vjeru, hrabro prihvaća drugi raspored istih stvari, znajući da je svaki raspored Mišolovka, zapravo izvanvremensko mjesto koje ukrštava razne pravce i prostore. Na pitanje koje joj postavlja unuk Jakov, sin Katjin: Kako si ?, odgovor glasi: Izdržala sam. To zaslužuje naklon dubok, i pljesak kao na kraju Hamleta.”

Luko Paljetak

Izdavač: PROFIL

A. A.

 

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo