Psiha

Psiha

Horoskop otkriva što vas najviše uzrujava

Foto: Shutterstock

Svaki znak horoskopa ima svoje dobre i loše strane, ali kako se svaki od njih bori sa stresom i anksioznošću?

Svaki od horoskopskih znakova ima svoje posebne navike, tako na primjer rak, škorpion i ribe imaju naviku sakupljanja i sakrivanja osjećaja … Vrijeme je da se suočite s činjenicama kako biste u novoj godini znali kako se lakše nositi sa stresom…

U nastavku teksta možete pronaći korisne savjete kako se, prema svom horoskopskom znaku, suprotstaviti stresu.

Ovan

Ovnovi su dinamični sve dok ne ostanu bez energije koju nemilosrdno troše. Kada su umorni ili bolesni, stres se samo gomila. Zapamtite da niste super heroji i nitko od vas ne očekuje da spasite svijet. Uzmite si vremena za opuštanje.

Bik

Žele biti poznati po tome da su kompetentni, pa žele sve od prve napraviti kako treba. Glavni izvor stresa za bikove je neuspjeh pa bi trebali zapamtiti da se on može dogoditi svakome što čovjeku samo pomaže da se razvije.

Blizanac

Ono što uzrujava ovaj znak je ljudska gluposti. Osjete stres kada su ljudi oko njih neoprezni i bezobrazni. Savjet blizancima je da se smire i duboku udahnu svaki put kada osjete da su pod stresom.

Rak

Osjećaj nesigurnosti je ono što raka može dovesti do stresa, a kada nisu pobjednici često znaju zapasti u svađe. Ne gutajte osjećaje, ali budite konstruktivni.

Lav

Gubitak kontrole je jak izvor stresa za ovaj znak. Gubitak bilo koje vrste djeluje kao okidać za anksioznost. Ponekad je pametno opustiti se i pustiti stvari da se sami odviju. Biti ćete sretniji.

Djevica

Ovaj znak je poznat po tome da previše razmišlja i previše brine. Dobro je da previše razmišljanja ne uzrokuje neku bolest jer biste ju imali ali svakako uzrokuje stres. O čemu razmišljate o tome i razgovarajte. Samo nemojte pritom biti ljuti.

Vaga

Vaga mrzi nepravdu, ali tko voli… Ovaj znak previše razmišlja o tome da li se suočiti s izvorom problema ili ne. I na vama je da razgovarate o svojim osjećajima a ne da ih gomilate negdje duboku u sebi.

Škorpion

Svi znamo da škorpioni barataju „otrovnim“ klještima, ali oni su ustvari jako osjetljivi. Ovaj znak se zna osjećati anksiozno ako nema vremena za sebe, stoga je vrijeme ono što im je najpotrebnije.

Strijelac

Ovaj znak voli slobodu i kretanje te mrze situacije gdje se moraju ponašati po propisima. Potrebno vam je vrijeme za veselje pa si to i priuštite.

Jarac

Ovaj znak sam od sebe očekuje sve najbolje. Za njih je stres ne živjeti onako kako su zamislili. Vama je potrebno opuštanje kako bi zbjegli stres pa si to tu i tamo priuštite.

Vodenjak

Ovaj znak uvijek mora dobiti što želi inače je anksiozan. Uzmite si vremena kako bi shvatili da život ne funkcionira na taj način. Duboko udahnite i krenite dalje.

Ribe

Baš poput škorpiona ovaj znak sve drži u sebi. Najviše stresa predstavlja javni nastup i puno ljudi. No kako je i to dio života, zauzmite stav da će i to proći te ćete opet imati vremena za sebe.

A. A. 

Shutterstock

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo