Ivana Marić vam otkriva svojih 10 zdravih navika - Ordinacija.hr
Psiha

Psiha

Ivana Marić vam otkriva svojih 10 zdravih navika

Marko Lukunić/PIXSELL

Pjeva, pleše i nastupa od malih nogu, a ovih nas dana zabavlja svojim kulinarskim umjećima u emisiji MasterChef gdje je pokazala i svoje skrivene talente…Ivana Marić je uvijek nasmijana i pozitivna, a stresa se najlakše oslobodi u zagrljaju supruga….

Ivana smatra kako je jutro najvažniji dio dana za zdravlje. Najčešće doručkujem neku kombinaciju zobenih pahuljica, lanenih i chia sjemenki, badema, suhog voća, meda, cimeta i kefira.  Koje još navike Ivana smatra zdravima?

1. Kvalitetan doručak

Započeti dan sa kvalitetnim doručkom i treningom je idealno. Naravno nisam uvijek u mogućnosti ali se trudim. Imam problema sa želučanom kiselinom stoga jako moram paziti što jedem.

2. Crna turska kava je nezamjenjiva

Uspjela sam izbaciti mlijeko iz kave ali još nisam šećer. Jednostavno ne prija mi gorki okus. Crna kava mi odgovara i prije jutarnjeg treninga – kao da mi ubrzava metabolizam i potiče znojenje.

3. Trening

Nekad je to teretana, nekad trčanje ili brzo hodanje na otvorenom, a ponekad neki skupni trening: pilates, zumba, aerobik – ovisno o vremenu i raspoloženju. U svakom slučaju fizička aktivnost je neophodna čak i za mene koja sam totalni antitalenat za sport.

4. Đir po placu

Poslije treninga svratim na plac ili u moju omiljenu kvartovsku trgovinu “mali vrt” gdje uvijek imaju ogroman izbor svježeg voća i povraća. Kupim si ono sto mi padne za oko (naranče, mrkve, cikle, đumbir, špinata….) i doma si iscijedim sok na mom najdražem uređaju u kućanstvu – sokovniku za hladno prešanje.

5. Raznolika kuhinja

Trudim se kuhati raznoliku hranu sa puno ribe, posebno plave, i stalno uvodim neke nove egzotične namirnice u jela te tako pazim na zdravlje cijele obitelji, ne samo svoje. Otkad sam bila u Masterchefu počela sam i doma izvoditi kuhinjske vratolomije.

6. Pjevanje i ples

Kod kuće ili na probi s bendom uvijek mi spomenute aktivnosti napune baterije i podignu raspoloženje.

7. Rolanje s mojom Vitom

Iako ona bolje rola od mene, vjerujem da uz dovoljno truda imam prostora za napredovanje. Rolanje je također odličan vid druženja s prijateljicama (mnogo bolje od sjedenja u kafiću).

8. Večere i druženje s prijateljima

Uz laganu klopicu i dobro vino. Posebno su važni dugi razgovori sa probranim prijateljima koji dođu kao psihoterapija.

9. Puno maženja i grljenja s partnerom

Na to često zaboravim jer sam stalno pod nekim stresom i jurcam okolo ali zato je tu moj brižni muž da me zagrljajem smiri i opusti.

10. Čaj od đumbira

Čaj ii dobra knjiga pred spavanje uz omiljenu molitvu moj su najdraži ritual. Vrijeme je to u danu kada se suočim sama sa sobom. Zahvala Bogu za svaki dan i priprema za naredni. Amen.

Photo: Marko Lukunic/PIXSELL

Ana Abrahamsberg/Moje zdravlje

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo