U današnje vrijeme sve je veći broj osoba koje pate od nekog vida
osjetljivosti na pšenicu/gluten. S obzirom na to da je pšenica skriveni
sastojak nevjerojatno mnogo proizvoda, potrebno je biti vrlo oprezan u
odabiru onoga što osobe s tim problemima jedu.
Uz proizvode koji imaju
posebnu oznaku Gluten-free ili Bez glutena, korisno je upoznati se i s
prirodnom i uravnoteženom prehranom koja pruža raznolikost u pripremi
kvalitetnih obroka spravljenih sa žitaricama bez glutena te različitim
vrstama mahunarki, sjemenki, orašastih plodova te povrća i voća.
To će vam omogućiti najnovija kuharica, Bez glutena,
koju potpisuje Jadranka Boban Pejić, autorica nekolicine bestselera i
dobitnica priznanja Gourmand World Cookbook Award te prvo ime
prirodne prehrane u Hrvatskoj. Bez glutena jedinstvena
je domaća kuharica isključivo bazirana na ekološkim i cjelovitim
namirnicama koja donosi pregled različitih vrsta žitarica koje ne sadrže
gluten te ukusne recepte za slatke i slane doručke, užine, glavna jela,
juhe, deserte te detox i hranjivi napitak, a sve to popraćeno sjajnim
fotografijama Maje Danice Pečanić. Ovi primamljivi recepti dokazuju da i
restriktivna prehrana, ako se bazira na prirodnim namirnicama, može
biti šarolika i ukusna.
Bilo koji oblik netolerancije glutena prilika je da otkrijemo svijet
novih, kvalitetnih namirnica, raznolike prehrane, načina pripreme i
samim time da počnemo uživati u hrani više nego prije. A uvjereni smo da
će i oni koji nemaju takvih problema, otkriti nešto za sebe.
Izdavač: Planetopija