Kako vitku liniju održava Jelena Lešić? "Jedem jako puno i često, ali imam brz metabolizam" - Ordinacija.hr
Psiha

Psiha

Kako vitku liniju održava Jelena Lešić? “Jedem jako puno i često, ali imam brz metabolizam”

Jurica Galoić/PIXSELL

Godinama je Jelena Lešić (donedavno Glišić) prisutna na malim ekranima, mnogima je kao loto djevojka donijela novčanu sreću, uvijek je tu negdje, ali nikada pretjerano nametljiva ili provokativna.

Pogledamo li unatrag, od vremena kad je kao 18-godišnjakinja osvojila titulu Miss Universe Hrvatske, za ovu 32-godišnjakinju ne vežu se nikakvi negativni medijski napisi, niti se njezin privatni život stavljao pod povećalo. Jedina “afera” bila je ona s njezinom “guzom” u kampanji Hrvatske turističke zajednice kada je tadašnja premijerka odlučila da se izbaci iz promotivnog spota i s plakata. Kako i živi – jednostavno i neopterećeno – tako je i potkraj prosinca na iznenađenje svih uplovila u bračnu luku s dugogodišnjim dečkom Krešimirom Lešićem. U intervjuu nam je otkrila razloge “vjenčanja iz vedra neba”, kako je od zatvorene djevojke postala Miss, zašto za nju nije vježbanje u teretani, razmišlja li o majčinstvu…

Solo ste i užasavate se Valentinova? Evo par savjeta kako ipak uživati u tom danu

U 2019. godinu ušli ste kao netom udana žena! Čestitke! Vama 2018. godina nije mogla završiti bolje…

Mnogi u svaku novu godinu ulaze s nekim željama i očekivanjima. I sama sam ranije znala imati takav popis želja, ali sam shvatila kako se malo toga s popisa doista i ostvari. Ulaskom u 2018. Rekla sam si – nemam želja i očekivanja, živim lijepo, prepustit ću se pa što bude. Baš sam neki dan razmišljala o godini koja je iza mene i mogu reći da je bila nevjerojatna i privatno i poslovno. Krešimir i ja počeli smo godinu jako lijepim putovanem na Maldive, to mi je bila velika želja. Onda su se dogodile i neke druge privatne situacije koje su mi bile lijepe i, dakako, zaruke u listopadu. Nismo imali plan odmah se vjenčati, ali “okrenulo” nas je i željeli smo u 2019. godinu ući kao muž i žena i to smo realizirali. Poslovno mi je, sa sigurnošću to mogu reći, najbolja godina do sada. Imam četiri stalna projekta, a uz njih sam odradila i nekoliko dodatnih angažmana na HRT-u. Počelo je za Zagrebačkim festivalom, potom je uslijedio Splitski festival, izbor za Miss Universe, najava jesenske sheme… Ti projekti uživo za mene su bili novi izazov.

Iako se pisalo o vašim zarukama s dugogodišnjim dečkom Krešimirom Lešićem, govorili ste da vam se ne žuri u brak, a onda ste sve iznenadili promjenom prezimena. Zašto ste se željeli udati u tajnosti?

Ne volim pričati o privatnim stvarima za javnost, ali kako radim posao koji radim, znam da ponekad trebam istupiti i reći neke stvari. Vjenčanje je za moga partnera i mene intimna stvar, oboje nismo za neke velike ceremonije. Htjeli smo da to bude naš dan, u krugu najbližih ljudi, neopterećeno, bez ikakvih običaja… Prosinac je meni, ali i većini ljudi, poslovno vrlo naporan. Treba sve završiti i zatvoriti do blagdana, puno je događanja, evenata i jednostavno nismo željeli opterećivati ni ljude koji nam dolaze ni sebe. Taj dan je meni bio radan, snimala sam najave za emisiju, tako da sam bila sređena, vjenčanje se održalo popodne, otišli smo na predivnu večeru i to je bilo to. Oboje smo rekli da bi se ovako mogli vjenčati svake godine.

Planirate li ipak neko veće slavlje?

Da, planiramo neki lijepi tulum pred ljeto na Lošinju. Imamo puno prijatelja, pa i s njima želimo proslaviti, no i to će biti sasvim neopterećen i ležeran party. Možemo biti i u kupaćem kostimu, uopće nije bitno.

Imate novo prezime – Lešić. Zapravo vrlo slično ranijem Glišić. Lako ćete se naviknuti…

Jako je slično, da… Svi su se iznenadili što nisam zadržala svoje prezime, ali ne vidim potrebu za time. Bilo mi je nekako normalo da, kad se udam, uzmem suprugovo prezime. Možda bih razmislila da imam neku znanstvenu karijeru, ali ovako, baš sam se veselila tome.

Godinama ste prisutni na malim ekranima. Čini se kako se vaša karijera odvija jednim stabilnim putem; nema pretjerane euforije, ali uvijek ste prisutni.

Slažem se s vama. Kao osoba nisam nametljiva, ne idem po eventima, ne volim da je pažnja usmjerena na mene, već volim odraditi svoj posao i otići kući. Rekla bih da nikada nisam pretjerano “grizla”, forsirala da se neke situacije dogodi, pa kad pristupiš tome opušteno i otvorena srca, stvari se počnu događati same po sebi.

Da sam bila nametljiva, možda ne bih radila ništa od onoga što danas radim. Sve je u energiji, kako posao tako i druge stvari, prijateljstvo, partnerski odnosi… Osim toga, poslu uvijek pristupam s velikom odgovornošću i željom da ga odradim najbolje što mogu, a ne da promoviram sebe. Danas svi imamo priliku preko društvenih mreža reći što god želimo o sebi, mediji to dalje prenose, a ja ni tamo nisam osobito aktivna. Treba imati balans u svemu. U javnosti sam prisutna od 16. godine, kada sam počela nositi revije. Nakon što sam s 18. postala Miss Universe, počela sam raditi kao manekenka u Hrvatskoj. To je bilo jedno lijepo iskustvo i u to vrijeme sam živjela od toga.

Prvi angažman na televiziji bio je 2009. u Auto-magazinu, no to je kratko trajalo. Kasnije je uslijedio casting za loto, na kojem sam prošla, a paralelno s time počela sam raditi i kao novinarka u emisijama Obrtnik i partner, 100% poduzetnik i sl. Polako sam počela pisati, istraživati i sve mi je to bilo novo. Usudila bih se reći kako je to bio moj prvi pravi posao. Ipak, priznajem kako sam u posljednje vrijeme postala otvorenija, nema više one sramežljive djevojke, a to mogu zahvaliti i poslu.

Zapravo je čudno to što kažete da ste bili jako sramežljiva i zatvorena, a prijavili ste se na natjecanje ljepote…

Tada sam završavala srednju školu, a izbor za Miss Karlovačke županije održavao se u Dugoj Resi baš uoči našeg odlaska na maturalno putovanje u Amsterdam. Meni je tada, u tim godinama, bilo fora što ću pet dana biti na pripremama u Dugoj Resi, doći doma na jedan dan i onda opet provesti pet dana s prijateljima. Kad sam tada pobijedila, a onda kasnije osvojila i titulu Miss Universe Hrvatske, moji nisu bili za to. Njima je bilo najvažnije da završim fakultet.

Iako ste, kako kažete, u sve ušli potpuno neplanski, titula Miss Universe ipak vam je promijenila život?

Godina 2005., kad sam osvojila tu titulu, sretna mi je godina i uvijek to ponavljam. Dolazim iz male i skromne sredine, iz Gorskog kotara. U toj jednoj godini dogodilo se puno promjena. Završila sam srednju školu, upisala fakultet, sama se odselila u Zagreb, postala Miss Universe Hrvatske, prvi put sjela u avion i vozila se 12 sati do Bangkoka, bila u New Yorku… Živjela sam život kao iz bajke. Sada mi je malo žao što tada nisam bila svjesnija svega, ali kad imaš 18 godina, valjda to tako mora biti. Meni je to tada sve izgledalo normalno i jednostavno.

Valentinovo bez stresa: S čokoladnim kolačem za dar nećete pogriješiti

Jeste li imali priliku izgraditi manekensku karijeru u inozemstvu?

Mogla sam ostati u New Yorku, imala sam puno ponuda na Tajlandu. Tamo sam čak imala i svoje obožavatelje. Ali nikada me nije privlačio takav život, čak ni odlazak u Milano, koji je bio relativno blizu. Meni je bilo draže odraditi posao, nešto zaraditi i vratiti se kući, otići na fakultet ili na kavu s prijateljicom.

Nedostaje li vam manekenstvo?

Mislila sam da će mi biti problem kad kažem zbogom manekenstvu, da će to biti neki veliki rez u mojem životu, da ću biti tužna, ali dogodio se jedan sasvim lagan i bezbolan prijelaz. Danas ni ne razmišljam o tom razdoblju svog života, ne pratim revije, jednostavno sam se zasitila i idem dalje.

Dugogodišnja ste loto djevojka, no posljednje je vrijeme, kako ste i sami rekli, sve više voditeljskih angažmana u kojima vas gledamo. Lifestyle magazin “Klub 7” jedan je od novijih projekata. Imate li još nekih poslovnih izazova?

Prije ljeta čak sam razmišljala o tome da se lagano povučem iz televizijskog posla i okušam se u nečem novom. No otvorile su mi se neke nove prilike i za sada sam vrlo zadovoljna razvojem situacije. Nemam velikih planova i želja za budućnost, treba pustiti stvarima da se dogode. Ako će se televizijski angažmani smanjiti, meni će to biti sasvim prihvatljivo, jer se želim razvijati i u nekom drugom smjeru, izvan posla koji trenutačno radim. Položila sam za agenta za posredovanje u nekretninama pri Hrvatskoj gospodarskoj komori i voljela bih se i tu na neki način ostvariti.

Mnogi vas smatraju jednom od najljepših Hrvatica, prvenstveno zbog prirodne ljepote. Kako održavate liniju; jeste li disciplinirani u vježbanju?

Prije jesam, ali danas ne vježbam, ne stignem. Imam brz metabolizam, jedem jako puno i često, ali i užasno brzo mršavim, a mršavim kad puno radim. Imam takav tempo da sam stalno nabrijana, stalno sam negdje i jednostavno se ne debljam, iako bih htjela dobiti koji kilogram. Jako mi je lijepo kad žena ima obline. Ranije, dok sam još vježbala, shvatila sam da za mene nije teretana, jer mi mišići odmah “iskaču”, što mi nije lijepo. Više sam za jogu, plates, nekakvo istezanje…

A prehrana?

Sve jedem, omiljeno jelo mi je piletina s krumpirima. Krumpire bih mogla jesti svaki dan. Kod nas u Gorskom kotaru to je normalan dio prehrane, baš kao i odojak, janjetina… Za božićne sam blagdane uživala u odojku, koji se kod nas obvezno jede hladan, janjetini, francuskoj salati i, dakako, krumpirima iz pećnice.

Prije nekoliko godina gledali smo vas u televizijskoj emisiji “Ja to mogu”. Tada smo vidjeli da ste jako dobro svladali baletne korake te da ste općenito u dobroj formi.

Taj projekt sam prihvatila kao velik izazov za mene. Inače uvijek igram na sigurno, a kako su svi moji poslovi honorarni, ne mogu si dopustiti da me nema, pa sam oprezna i bojim se ozljeda. Kad sam pristala sudjelovati u emisiji, tek mi je kasnije došlo do mozga na što sam pristala. No htjela sam se suočiti sa svojim strahovima, pa sam tako svladala hodanje na jedan metar visokim štulama, spuštala sam se na sajli s 11 metara, ostvarila san iz djetinjstva i zaplesala balet… Samu sebe sam iznenadila koliko mogu, pa mi je čak i malo žao što se u djetinjstvu nisam imala prilike baviti nečim sličnim.

Što priželjkujete u 2019. godini?

Zdravlje. Kad bih u nekom intervjuu ranije pročitala takav odgovor, uvijek mi se činio banalnim, ali danas sam svjesna da je to najvažnije. I da, želim više vremena za sebe. Prebrzo mi vrijeme leti posljednjih godina…

Imate li neke rituale koji vam pomažu ojačati imunitet, vratiti energiju…? Koliko se brinete o zdravlju?

Smatram da ljudi općenito piju previše tableta, i kad je potrebno i kad nije. Ja to izbjegavam. Antibiotike nikako ne uzimam olako, jer ne želim da, kad mi jednom doista budu trebali, ne djeluju. Ne pijem nikakve posebne pripravke. Kad mi je tempo malo jači, uzmem vitamin C i kalcij da me malo podignu. Dosta je toga i u glavi. Žalosti me što sve više ljudi ima problema s depresijom i napadima panike. Primjećujem to sve češće u svojoj okolini…

Volite li “Pedeset nijansi sive” ovih 5 romana ćete obožavati!

Što mislite zašto je to tako? Otuđujemo li se sve više jedni od drugih i zatvaramo u svoja četiri zida? Često znamo čuti kako velik broj djece uopće ne izlazi na igrališta, odrasli provode vikende pred ekranima gledajući po nekoliko sezona neke serije… Kako vi provodite slobodno vrijeme?

Mobiteli, televizija i internet imaju jako puno prednosti, ali loše utječu na raspoloženje, ponašanje i općenito zdravlje ljudi. Ja sam stalno vani. I prvog dana 2019. bila sam na Sljemenu. Ako nisam na Sljemenu, onda šećem po Jarunu; kad smo na Lošinju ili u Rijeci, idemo na Platak, Risnjak… Smatram da bi se ljudi trebali više družiti, razgovarati jedni s drugima, raditi nešto zajedno, kreativno se izražavati…. Meni je nevjerojatno da netko može reći da mu je dosadno pored toliko toga što se može raditi. To su trenuci kad treba raditi na kreativnosti. Volim i trenutke samoće, tad slušam glazbu, čitam, a volim čak i pospremati po kući.

Prema vašem mišljenju, kako pronaći životno zadovoljstvo?

Mislim da je korisno ponekad biti sam sa sobom, pričati sam sa sobom, realno sagledati eventualne probleme i suočiti se s njima. Primijetila sam kako su mnogi skloni kriviti druge za svoje probleme i mislim da je to pogrešno. Umjesto toga, treba poraditi na sebi. Vjerujem da ne možeš prema nekome biti dobar i dobronamjeran, a da ti on zabije nož u leđa.

I za kraj, iako je to vrlo osobno pitanje, planirate li majčinstvo?

Naravno! Puštam da se dogodi, a kad se dogodi, bit ću jako sretna. Sve će doći u svoje vrijeme, baš kad se treba dogoditi!

Dr. Lejla Kažinić Kreho otkriva zašto izbjegava mlijčne proizvode i koje namirnice obožava

D. Petrov/magazin Ordinacija.hr

Foto: Shutterstock

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo