Psiha

Psiha

Marko Tolja zna što je Ljubav u boji!

Diskografska kuća: Aquarius Records
Godina izdanja: 2012.

“Kad ste voljeni, ne sumnjate u ništa. Ali kada sami volite, sumnjate u sve”, aforizam je koji stoji pokraj pjesme “Dal’ bi me voljela”u knjižici Toljinog trećeg studijskog albuma “Ljubav u boji“.

Svi su bar jednom u životu posumnjali u iskrenost partnera. Upravo tom temom se bavi ovaj singl koji će svojim emitiranjem porinuti Markov novi, ujedno i prvi kantautorski album.

Novom pjesmom Marko se predstavlja kao kompletan autor, teksta i glazbe, a aranžman potpisuje njegov dugogodišnji suradnik Olja Dešić. Glazbeno zaleđe čuva mu provjerena ekipa vrhunskih instrumentalista: Olja Dešić, Branimir Gazdik, Ivan Pešut, Zvjezdan Ružić, Antonio Geček i Oliver Ereš.

Snimljen je i videospot pod režijom Matka Petrića, koji je iskazao svoj talent na jednom od prvih spotova riječkog glazbenika, za pjesmu “Putujem”. Uz Marka, u spotu se pojavljuje i plesačica iz Rijeke, Marija Debelić.

“Snimanje je prošlo ‘brzo i bezbolno’ kao i uvijek. Cijeli tim je imao potpunu slobodu da izrazi svoj talent i zamisli, počevši od mene i režisera sa svojim idejama, preko Marijinih plesnih improvizacija. Timskim radom pokušali smo dočarati atmosferu i misao pjesme”, popularni je riječanin opisao snimanje spota.

Iako uz mali odmor od jazz utjecaja, koji su dominirali na prva dva albuma, kreativni tim je ostao vjeran visoko kvalitetnim glazbenim zahvatima.

Iza Marka su dva odlična albuma “Stare dobre stvari” i “Vrijeme briše istinu”, sudjelovanje u finalu showa “Zvijezde pjevaju”, nastup u mjuziklu “Za dobra stara vremena”, osvojene nagrade Porin, mnogo koncerata s Olja’zz bendom, ali i cijeli niz uspona koje ovaj talentirani 28-godišnjak tek treba svladati. Sljedeća stanica: koncertna promocija!

S pjesmom koja nosi naslov albuma, “Ljubav u boji“, Tolja je osvojio Grand Prix prošlogodišnjeg Zagrebfesta.

K.H.

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo