Psiha

Psiha

Nevena Rendeli otkriva 5 zdravih navika

U trudnoći sam donijela neke nove odluke, ali ne odričem se svega

Poznata voditeljica, Nevena Rendeli, otkrila nam je kako se brine za svoje zdravlje u trudnoći. Dan više ne započinje bez doručka, a barem dva puta tjedno na jelovniku se nađe riba. 

1. Doručak

Mislim da sam od 16 do 30 godine preskakala doručak i pila po nekoliko kava prije nego bi nešto stavila u usta. U 30-ima se i to na svu sreću promijenilo pa mi je sad doručak obavezan dio dana. Pogotovo u trudnoći. Sastoji se od cijeđenoga voća, dakle sok ili shake od voća koje je trenutno dostupno na placu plus tost sa sirom ili samo posni sir. U toku dana u još dva međuobroka pojedem voće. U trudnoći pijem i dodatake prehrane kao što su folna kiselina, omega plus 3, željezo. Sve je to potrebno kako bih preživjela ostatak dana te nahranila sebe i dijete.

2. Spavanje

U trudnoći se pokazalo kao neophodno iako mi je sad pretkraj već pomalo teško, pa ako uspijem obavezno imam popodnevni odmor. Nekad sam mogla preživjeti dan i sa šest sati sna, sad je obavezno najmanje osam jer se tijelo puno brže umara.

3. Voda

Kao i sa doručkom, vodi nisam pridavala previše važnosti, no, s vremenom je krenulo zbog beauty savjeta, a pretvorilo se u zdravstvene razloge. Svaki dan popijem osam čaša najmanje, a ponekad i više od toga jer sam prepoznala baš sve dobrobiti te tekućine.

Voda je dobra za sve, za cijeli organizam, celulit, kožu i čišćenje.

4. Vježbanje

I prije trudnoće sam bila strastvena trkačica, pa sam tjedno znala pretrčati i do 30 kilometara, ali otkad sam trudna ipak sam morala smanjiti tempo. Do 5. mjeseca trudnoće redovito sam vježbala, sad na pragu 8. mjeseca sve manje i manje. Trčanje je po meni najzdraviji sport, odvija se na svježem zraku, a donosi takve pozitivne promjene raspoloženja da se stvarno isplati. Pomaže u održavanju linije, a smatram da je potrebno trčati minimalno tri puta tjedno. To zaista ne oduzima vrijeme jer trening možete odraditi u bilo koje doba dana. Inače u trudnoći kožu čuvam prirodnom kozmetikom Mirta s Malog Lošinja pa joj barem tim domaćim pripravcima nadoknađujem elastičnost. 

5. Riba na meniju

Nisam nikada bila neka kuharica, ali sam zato oduvijek gurman.

Dalmatinski korijeni kod mene vidljivi su i u prehrani, pa je tako riba najmanje dva put tjedno na meniju. Ljubitelj sam i školjaka i rakova, ali sada se u trudnoći toga ipak čuvam. Jedva čekam kad ću opet moći uživati u morskim delicijama.

Marija Stunković

Foto: Instagram (Privatni album)

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo