Psiha

Psiha

October Light u Vip Clubu

Mladi hrvatski ska-rockeri October Light u srijedu 7. studenog održat će u zagrebačkom Vip Clubu promociju svog aktualnog studijskog albuma “Free!“.

Album se pod okriljem Aquarius Recordsa na tržištu nalazi od prošle godine, a najavni singl “Croatia“ ostvario je zapažen uspjeh među publikom i kritičarima.

Na zagrebačkom koncertu šestorka sa samog sjevera Hrvatske predstavit će svu žanrovsku raznolikost svog albuma, maštovitost i melodičnost kojima svoje pjesme čine prepoznatljivima te glazbeno stvaralaštvo i instrumentalnu kombinatoriku koje ih čine doista jedinstvenom pojavom na hrvatskoj glazbenoj sceni.

Koncert počinje u 20:30 sati, ulaznica stoji 30 kuna, a fanove će dočekati i promotivna cijena albuma.

October Light je ska-rock bend iz Pušćina (kraj Varaždina) koji svojim glazbenim izričajem daje originalan pogled na stvarnost, a u pjesmama progovara o vlastitim iskustvima u odnosu s ljudima, kao i u odnosu s Bogom.

Bend je nastao na temeljima nekadašnjeg Seeker’s Planeta, čini ga šest vrsnih glazbenika, od kojih je čak petoro u izravnoj rodbinskoj vezi – braća Petar, Filip, Stjepan i Benjamin te bratić Marko Horvat uz potporu ponajboljeg mladog bubnjara Hrvatske Abela Kovačevića iz Mačkovca. October Light formiran je jedne listopadske večeri 2005. godine, što odmah poslužuje i kao inspiracija za ime pod kojim je do danas ta grupa nanizala impresivnu brojku od oko 150 koncerata, odsviranih uglavnom izvan granica Hrvatske – najviše u Njemačkoj, Švicarskoj, Nizozemskoj, Austriji, Francuskoj, Švedskoj i Danskoj.

Iza sebe već imaju dva studijska uratka – EP iz 2006. “Songs We Wrote So Far“ i „Everything Will Be Made Right“ iz 2010. godine na kojem kao vokal gostuje velikan američke ska scene Matt Morginsky a.k.a. Mojo. Najnoviji album izlazi sa željom da se ime i glazbeno stvaralaštvo October Lighta napokon učvrsti i na hrvatskoj glazbenoj sceni.

Na albumu “Free!October Light je radio više od tri godine, a ovako dug period doprinio je potpunom kreativnom izražaju, ali omogućio i veliku raznolikost. Album tako sadrži 14 pjesama, od kojih su tri pisane na hrvatskom jeziku, a ostatak na engleskom – što zbog činjenice da dečki gotovo 90 posto svojih koncerata odrade u inozemstvu, što zbog ponovne glazbene suradnje s jednim od velikana američke ska scene, Mattom Morginskyim (O.C. Supertones), s kojim su 2010. snimili i zajednički album “Everything Will Be Made Right“.

Osim suradnje sa Mojom, inozemnim karakterom može se pohvaliti cijeli album, s obzirom da je miksan i masteriran u SAD-u, a za pjesmu “Last Time“ miks potpisuje Hans Martin Buff – dugodišnji tehničar i majstor zvuka sedmerostrukog dobitnika nagrade Grammy Princea.

Dodatne informacije o bendu potražite na službenoj stranici October Light i Facebook profilu.

K.H.

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo