Psiha

Psiha

Ovi signali otkrivaju da je vaš partner zlostavljač

Shutterstock

Prepoznati zlostavljača nije lako, oni su iznimno dobri u prikrivanju pravog lica i vole se pretvarati da su savršeni ljudi – pošteni i velikodušni.

Ako ste u vezi sa ovako prijetvornom osobom, možda niste svjesni da stvarate budućnost sa osobom koja bi vam mogla uništiti život. Znaju kako se ponašati ljubazno i zadržati pažnju, ali ovo su neke od osobina zlostavljača koje bi vam mogle pomoći:

1. Prebrzo ulazi u vezu

Iako prvo na pamet pada ljubav na prvi pogled, ako vas on požuruje sa ulaskom u vezu – na vidiku je crvena zastava. Zlostavljač treba žrtvu – ako nema koga zlostavljati osjeća se depresivno. Ako se on ne može sjetiti kada je zadnji put bio bez djevojke – zapitajte se što se ustvari događa.

Ovako izgleda život s alkoholičarom

2. Većinu vremena je dobre volje ali ima jake promijene raspoloženja

Osmijeh i dobra zabava su uz njega zagarantirani, ali kad postane ljut – ne prepoznajete ga. Zlostavljač ima problema sa samokontrolom kada je ljut. U ovim situacijama mogu pomoći nježan pristup, no ako ga naljutite možete računati na jake izljeve bijesa.

3. Skriva bivše djevojke

Nije u redu u novu vezu unositi duhove prošlosti, ali pretvaranje da nisu postojale također nije ispravno. Zlostavljači selektivno biraju žrtve i nikada ne pokazuju svoju pravu stranu. On je običan muškarac koji se slaže sa svima – no jednom kad upadnete u stupicu, on će otkriti svoje lice.

Razvodite se i imate djecu? Evo kako se (ne) bi trebali ponašati

4. Osjećate da se pretvara

Oni posjeduju savršene vještine pretvaranja, a najvažnije – vole igrati uloge. Ako ste primijetili da se partner ponaša čudno ili osjetite da se pretvara, ne ignorirate signale. Želite uz takvom osobu provesti ostatak života?

A. A.

Foto: Shutterstock

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo