Psiha

Psiha

Padobranci premijerno izvedeni u Hong Kongu

Nakon velikog uspjeha premijere predstave “Padobranci ili o umjetnosti padanja” koja se održala u Song, Song, Song kazalištu u Taipeiu, na Tajvanu, 13. studenoga prošle godine, ove subote, 17. ožujka, održana je premijera i u Hong Kongu u kazalištu Mingri!

Azijski umjetnici, odabrani na audiciji prošlog ljeta, doživjeli su ovacije i još jednom potvrdili da “Padobranci” kao najpoznatiji autohtoni hrvatski kazališni izvozni proizvod – ne poznaju granice!

Ova svjetski poznata predstava Male scene od svoje je praizvedbe održane u Bolognji, u Italiji, u ožujku 2006. godine, obišla je sve kontinente i igrala na najpoznatijim svjetskim festivalima i pozornicama: od Sydney Opera House u Australiji, gdje je odigrano 17 izvedaba pred rasprodanim gledalištem, Barbican Centra u Londonu, gdje je Mala scena s deset izvedaba otvorila BITE 2010. godine, Kennedy Centra u Washington D.C., SAD, do Koenji kazališta u Tokyju u Japanu. Predstava je proputovala Austriju, Njemačku, Italiju, Mađarsku, Dansku, Norvešku, Finsku, Luksemburg, Belgiju, Nizozemsku, Rusiju, Argentinu, Egipat, Koreju, Japan, Ujedinjeno Kraljevstvo, Sjevernu Irsku i mnoge druge zemlje i regije.

 
    Padobranci

Predstava Ivice Šimića o gravitaciji za djecu od tri godine na više, koju su koreografirali Larisa Navojec i Damir Klemenić (ujedno i prva postava), za koju je glazbu skladao Alen Kraljić, dramaturški obradila Nana Šojlev, a kostime osmislila Hana Letica. Svojom je jednostavnošću osvojila i azijske pozornice pa ne čudi da je ovo već druga premijera u samo pet mjeseci na Dalekome istoku.

K.H.

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo