Psiha

Psiha

Parovi koji ne objavljuju o sebi na društvenim mrežama – sretniji su!

Shutterstock

Ako nije na Facebooku, nije se dogodilo… ili? Pročitajte razloge zašto je offline zapravo puno sretnija opcija!

Brojni stručnjaci već su dokazali da na društvenim mrežama stvaramo sliku o sebi koja nam na kraju tvori pritisak. Mjerimo svoju vrijednost prema “lajkovima”, a sada psiholozi tvrde da društvene mreže utječu i na naše ljubavne veze, više no što mislimo. Iako je prirodno, pa i poželjno da budemo ponosni na svog partnera i da se njime “hvalimo” na društvenim mrežama, stručnjaci kažu da postoji veza između toga koliko smo zapravo sretni s našim partnerom i koliko o njemu pričamo na društvenim mrežama. 

Muškarci žele da žene dožive orgazam jer se zbog toga osjećaju muževnije

Ne možete se bolje osjećati u vezi onoga s čime niste zadovoljni samo zato što će pratitelji i prijatelji na društvenim mrežama drukčije misliti o tome. Drugim riječima, ako nas ne veseli neki dio našeg života za koji mislimo da bi to trebao činiti, tražimo potvrdu negdje drugdje – u ovom slučaju, na društvenim mrežama. Podsvjesno, to će nas natjerati da drukčije gledamo na svoju vezu, umjesto da prihvatimo da nam jednostavno nije dobro!

Drugo, ako ste sretni s nečim, onda ste potpuno “u tome”. Manje će vam puta pasti na pamet da se fotografirate ili provjeravate društvene mreže. 

Znanstvenici su otkrili koja je najgora vrsta prekida veze!

Parovi koji svoje privatne probleme i teškoće ostavljaju offline, puno bolje prolaze. Ako baš sve dijelite s prijateljima na društvenim mrežama, bez obzira na kontekst, u svađu ili razmiricu donosite još jedan dodatni problem, koji vam u tom trenutku ne treba! 

Ne trebate ništa dokazivati

Sretni parovi ne koriste jedno drugo kako bi dokazali svijetu da su sretni, privlačni i da se vole. Zajedno su jer je to njihov izbor, a ne zato jer žele da se njihovo nezadovoljstvo “liječi” drugima. 

Istraživanja su pokazala da se oni koji ne ulogiraju na Facebook jedan tjedan osjećaju puno sretnije. Depresija je povezana s prevelikom upotrebom društvenih mreža. 

Foto: Shutterstock

N.C.

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo