Psiha

Psiha

Pitanja koja morate postaviti partneru kako bi vaša veza postala ozbiljnija

U današnje, ubrzano doba vrlo je teško u samim počecima veza upoznati partnera u potpunosti, ali pokušajte razgovarati s njima o nekim, vama bitnim stvarima kako biste znali na čemu ste te imali vaš odnos budućnosti.

Trebali biste s partnerom razgovarati barem sat vremena tjedno zato što uvijek postoje stvari koje tište vas ili nju, odnosno njega. Ako vam je neugodno pitati ili nešto reći stvorite romantičnu atmosferu. Ugasite svjetla, upalite svjećice i natočite vino. Potaknite partnera na intimnije druženje i bolje upoznavanje. Donosimo vam prijedloge pitanja, o kojima ste sigurno i sami razmišljali, kako bi vaš odnos postao potpun te stvorio temelje za bolju zajedničku budućnost.

Odgovori na 7 neugodnih pitanja o seksualnim odnosima

1. Postoji li nešto što mogu učiniti za tebe kako bi se osjećao ugodnije i voljeno?

U dobroj vezi, punoj povjerenja, vi ste partneru važna potpora i izvor utjehe. Zato je važno da se osjeća s vama sigurno i voljeno. No, ponekad poslovne obaveze ili odnosi s drugim ljudima mogu uzdrmati njegove emocije te zato upravo vi morate potaknuti razgovor kako bi bio svjestan da uvijek može računati na vas i vašu pomoć. Nekada su zagrljaj i poljubac bitniji od svega ostaloga.

4 pitanja na koja morate odgovoriti prije useljenja s partnerom

2. Jesam li prošli tjedan napravila nešto čime sam te nesvjesno povrijedila?

I vi ste čovjek. Ne možete uvijek biti dobro raspoloženi i pozitivni. Ponekad se osjećate umorno i razdražljivo, a partner je nažalost uvijek taj koji nastrada. Zanimljiva je ta teorija kako uvijek povrijedimo i izbacujemo stres te loše osjećaje na one koji nam najviše znače. Inače je razlog tome naša svjesnost o tome da će nas ta osoba razumijeti te nam oprostiti to. No, to ne znači da su zaboravili. Bezobrazne riječi i dijela, makar nehotično, mogu jako boljeti. Možda će i vas odgovor partnera iznenaditi i povrijediti, ali važno je da ste svjesni toga kako iskrenost i povjerenje čine temelje dobrih odnosa.

Tražite partnera za vezu? Evo gdje ga pronaći!

Primite taj odgovor sa strpljivošću te ih pustite da vam ispričaju priču do kraja. Morate shvatiti kako, iako to niste htjeli, vaš partner se osjetio ugroženo u vezi. Nakon svega mu se ispričajte, ali i zahvalite jer je bio dovoljno hrabar da vam prizna svoje bolne emocije. Ako možete uspostaviti tako iskren odnos s vašim voljenim, to znači da mu je zaista stalo do vas.

3. Postoji li kakav fizički kontakt ili dodir koji bi htio da češće napravim da se osjećaš voljeno?

Ovo se odnosi na neseksualne dodire. Postoji li kakva fizička intimnost koja vam nedostaje? Držanje za ruke ili igranje s kosom? Volite li kada bi došli odostraga i obujmili vas oko struka? Nakon što saznate postoji li takav dodir, uključite ga u dnevni raspored.

4 načina kako brzo preboljeti nevjeru

4. Kakav ti je naš seksualni odnos u zadnje vrijeme?

Studije su potvrdile kako se brakovi raspadaju prvenstveno zbog novaca, a onda zbog loših seksualnih odnosa. Intimnost je u svakoj vezi vrlo važna. Istina, normalno je da vam se ponekad ne da ili ste umorni. No, pokušajte pronaći vremena za takvo što. Ipak se na taj način opuštate i razbijate stres, a i bolje spavate. Pitajte partnera postoje li neke stvari koje bi volio da vi njemu radite ili bi pak on htio vama. Ovakav razgovor je neophodan jer su seksualni odnosi jedna od najvažnijih stavki veze te je važno da se tada i vi i partner osjećate sretno i zadovoljno.

Nemojte zaboraviti kako ste vi partneru najbolji prijatelj, odnosno prijateljica te da trebate voditi i takve razgovore. Ljudi se s vremenom mijenjaju i ponekad ne vole iste stvari koje su voljeli prije 5, 10, ili 15 godina kada ste ušli u vezu. Iskru u odnosu treba malo češće obnavljati.

7 znakova da se nalazite u otrovnom društvu

Foto: Shutterstock

M.S.

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo