Provedite ugodan vikend uz dobru knjigu: imamo 3 prijedloga - Ordinacija.hr
Psiha

Psiha

Provedite ugodan vikend uz dobru knjigu: imamo 3 prijedloga

Vikend je vrijeme opuštanja, a kako ćete se bolje provesti vrijeme nego čitajući dobru knjigu

Dječak kakvog nema

Dječak svojom znatiželjom i zaraznim zanosom razbija njenu pomalo čangrizavu,

nepovjerljivu čahuru i uspijeva je natjerati da govori o sebi, da se prisjeti dalekih

litavskih korijena, pa čak i da pokuša oboriti rekord »najstarijeg vozača s valjanom

vozačkom dozvolom«. I malo-pomalo, premda se u drugom stoljeću života nije

nadala novim prijateljstvima, Ona shvaća da je potpuno očarana tim dječakom.” Ovo je knjiga o nevjerojatnom prijateljstvu između starice i dječaka. Stara gospođa živi jednako svaki dan svog običnog života sve dok joj jednoga dana na vrata ne pokuca neobični dječak koji je zaluđen knjigom o Guinessovom rekordu. Dječak je poslan ondje kako bi joj svaku subotu pomagao. Iako ova priča ne bi bila nevjerojatna ni čudna sve dok ne shvatite da je starici 104 godine, a njemu samo 11 te oni postaju najbolji prijatelji.

Ovo je knjiga ganutljive ljepote. Autorica je uspjela napisati remek-djelo. – Bookreporter

O autorici: Monica Wood nagrađivana je autorica bestselera i memoara, rođena u irskoj katoličkoj obitelji u Maineu u Novoj Engleskoj. Uz pisanje nastupa kao pjevačica te je proputovala državu pjevajući džez, country, pop i gospel.

Izdavač: Znanje

Sve, baš sve

Bolujem od rijetke i slabo poznate bolesti. Ukratko, alergična sam na sve, na cijeli svijet. Ne napuštam kuću, zapravo nisam izašla iz nje već sedamnaest godina. Jedini ljudi koje viđam su mama i moja njegovateljica Carla. Međutim, jednog dana se ispred susjedne kuće pojavio kamion za selidbe. Pogledala sam kroz prozor i ugledala njega…..Možda i ne možemo predvidjeti budućnost, ali ponešto ipak možemo. Na primjer, sigurna sam da ću se zaljubiti u njega. I to će potpuno sigurno biti prava katastrofa…” Dirljiva knjiga o bolesti i ljubavi. Priča opisuje život djevojke koja je zbog svoje bolesti zatvorena u vlastitoj kući gdje je sve prilagođeno njoj. No, jednoga dana se u kuću pored doseli nova obitelj. Kroz prozor primijeti mladića koji joj se odmah svidi, ali i ona njemu. No, zbog njezina oboljenja njih dvoje ne mogu stupiti u kontakt nikako osim preko društvenih mreža. Ovu knjigu nećete ispuštati iz ruku sve dok ne saznate jesu li se uspjeli upoznati i kako je teklo njihovo prijateljstvo. Autorica je ovom uzbudljivom i romantičnom pričom istaknula kako u životu trebamo iskoristiti svaku, baš svaku priliku.

Romansa koja će vas posve obuzeti. – Publishers Weekly

O autorici: Nicola Yoon rođena je 1972. godine, odrasla je na Jamajci i u Brooklynu. Trenutačno živi u Los Angelesu, sa suprugom i kćeri. Sve, baš sve njezin je prvi roman.

Ilustracije u romanu izradio je njezin suprug David Yoon.

Izdavač: Znanje

Belgravia

Poznati književnik i scenarist ponovno nas vodi u 19. stoljeće, odnosno viktorijansko doba u Engleskoj. Priču započinje uvečer 15. lipnja 1815. godine, točnije noć prije poznate bitke za Waterloo. Vojvotkinja od Richmonda organizirala je zabavu poslije koje su mnogi od mladića dan poslije krenuli u sigurnu smrt. Sophia Trenchard mlada je i lijepa djevojka, kći glavnog dobavljača aristokrata Wellingtona. Njena priča počinje 25 godina poslije kada joj obitelj postaje imućna te sele u Belgraviju. To je elitna četvrt, i danas poznata u Londonu. Autor opisuje tadašnji elitni život i plemićko snobovsko ponašanje te tajne koje se nisu smjele miješati među svima. Njegovi likovi su nevjerojatno opisani, a prikazani su društveni usponi i padovi.

O autoru: Julian Fellowes nagrađivani je pisa, glumac, redatelj te producent poznate serije Downtown Abbey. U Hrvatskoj su dosada izašla dva njegova romana: Prošlo nesavršeno vrijeme i Snobovi. Pisao je scenarije za mnoge druge filmove, među kojima se ističu Sajam taštine, Mlada Victoria i Romeo & Juliet.

Izdavač: Mozaik knjiga

Provedite vikend čitajući „Superjunakinje“ ili „Lily i hobotnicu“

M.S.

Foto: Shutterstock, Promo

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo