Povodom obilježavanja Praznika rada Centar za edukaciju i informiranje potrošača donosi nekoliko praktičnih savjeta kako smanjiti bacanje hrane.
1. Provjerite koje namirnice imate kod kuće
Prije odlaska u trgovinu provjerite koju hranu već imate. Imate li povrće koje se skriva u ladici vašeg hladnjaka i sprema se da propadne? Sad je sjajno vrijeme da ih bacite na roštilj ili ubacite u salatu i najbolje iskoristite.
2. Kupujte sezonsku hranu iz lokalnih izvora
Proslavite hranom koja je dostupna i svježa s vašeg mjesta. Sezonska, lokalna hrana minimizira emisije ugljika povezane s transportom.
3. Odredite normative za točan broj gostiju
Na taj način smanjujete troškove.
4. Postavite kante za recikliranje i kompostiranje
To će vam pomoći smanjiti otpad i učiniti čišćenje lakšim.
5. Neka gosti donesu vlastito posuđe za višekratnu upotrebu
Na taj način mogu kući ponijeti ostatke koji ostanu nakon zabave.
Ovih 9 predmeta donosi nesreću i nije ih najpametnije imati u domu (barem prema feng shuiju)
Ordinacija.hr
Foto: Shutterstock